El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi: "l’Ajuntament gasta sis vegades més en enderrocar edificis que en mantenir els habitatges públics"

Edifici a la placeta de les Eres que entre en els plans de demolició de l'Ajuntament.

Des de la plataforma ciutadana consideren "inacceptable" que l'Ajuntament invertisca 100 mil euros en l'enderrocament d'edificis i solament 15 mil euros en el manteniment d'edificis públics. Sis vegades major inversió a enderrocar que a mantenir vivenda pública, segons les xifres facilitades per Guanyar.

La candidata a l'alcaldia per Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, considera "imprescindible" que l'Ajuntament assumisca la seua responsabilitat en l'àmbit de la promoció pública d'habitatges: "L'administració local, encara avui en dia, és la principal propietària d'immobles, però el seu estat de conservació és deplorable. Edificis que any rere any es deterioren, mentre el pressupost municipal sols inclou una partida totalment insuficient de 15 mil euros per al seu manteniment". 

Aquesta situació també contrasta segons Guanyar amb els 50 mil euros que la junta de govern ha anunciat que es destinaran a la millora de les instal·lacions de la Guàrdia Civil, en especial a un dipòsit d'armes. La plataforma reclama que el Ministeri competent que es faça càrrec d'aquesta despesa. Obiol assegura que "l'Ajuntament no pot assumir responsabilitats que li són alienes, especialment quan tenim tantes carències a la ciutat".