El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi lamenta que els pressupostos del Consell no incorporen el tren Alcoi-Xàtiva o les millores a l'IES Andreu Sempere

Estació de tren a Alcoi / AM
La nova regidora de Guanyar, Vicky Llácer, apunta que "ni els Pressupostos generals de l'Estat ni els del Consell compleixen les expectatives mínimes"

La plataforma Guanyar Alcoi recorda que als pressupostos de la Generalitat Valenciana queda exclosa la modernització del Tren Alcoi - Xàtiva, l'acabament de l'autovia projectada entre l'Olleria i Gandia o les millores a l'IES Andreu Sempere. Vicky Llácer indica que "si bé estem vivint un canvi polític beneficiós per a totes arran del Govern del Botànic, aquest està sent insuficient en algunes qüestions, com en infraestructures per als alcoians i alcoianes i per a la gent de la comarca"

La plataforma Guayar Alcoi recorda que als pressupostos de la Generalitat Valenciana queda exclosa la modernització del Tren Alcoi - Xàtiva, l'acabament de l'autovia projectada entre l'Olleria i Gandia o les millores a l'IES Andreu Sempere. Vicky Llácer, regidora de Guanyar que recentment s'ha estrenat al càrrec, indica que "ni els Pressupostos Generals de l'Estat ni els del Consell compleixen les expectatives mínimes, com tampoc responen a cap reivindicació en matèria d'infraestructures dels veïns i veïnes d'Alcoi".

Pel que fa al tren, Vicky Llàcer recorda que "continuem reivindicant des de Guanyar Alcoi el compromís que el Govern de l’Estat i la Generalitat van adquirir en 2009 per invertir 60 milions d’euros en la modernització del trajecte i mai s’han arribat a complir. Aquest acord s'ha de mantenir, reivindicar i exigir a les parts que el van prendre, no podem continuar tenint una línia de tren del segle XX, per no dir del XIX. La llàstima és que ens quedem a soles en aquesta demanda, ni el PP el reivindica, ni el PSOE o Compromís".

Pel que fa a l'acabament de l'autovia CV-60 entre Gandia i l'Olleria, és una obra projectada des de fa dues dècades i que ajudaria a millorar considerablement les connexions entre les comarques interiors i la costa. La regidora es mostra crítica dient que "aquesta demanda ha estat totalment desoïda" i espera que el Consell es comprometa a què "l'any que ve s'incloga als Pressupostos per executar-ho durant aquesta legislatura". Aquesta és una reivindicació veïnal que ja ha aconseguit més de 6.000 firmes i el suport d'alcaldes.

Altre dels desacords de Guanyar Alcoi amb els pressupostos del Consell és la falta de millora de l'IES Andreu Sempere. Llàcer indica que "des de fa molts anys espera una reforma molt necessària per a modernitzar-lo. Des de Guanyar Alcoi no ens hem oblidat d'aquesta reivindicació i continuarem demanant la incorporació als Pressupostos del Consell d'aquesta modernització de l'institut".

Vicky Llacer continua dient que "se'ns ha repetit des del Govern local de Toni Francés que amb aquest nou Govern de la Generalitat s'escometrien les inversions necessàries, però ja veiem que això no està sent així. Si bé estem vivint un canvi polític beneficiós per a totes arran del Govern del Botànic, aquest està sent insuficient en algunes qüestions, com en infraestructures per als alcoians i alcoianes i per a la gent de la comarca".