El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi lamenta que no s'aprofiten les càmeres de la Smart City en la lluita contra la COVID

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi.

Denuncien que són "d'escassa utilitat, "ja que el govern municipal "no pot aportar cap valoració objectiva del seu funcionament".

El regidor de Guanyar Alcoi Pablo González assegura que han preguntat en comissió informativa sobre dades concretes de com han ajudat les càmeres instal·lades en la ciutat en el control d'aforaments o temperatura, i asseguren que "no en tenen, van assumir". Guanyar lamenta que es tinga una tecnologia, "però si no se sap que es vol aconseguir amb ella no serveix de res".

A continuació, el comunicat íntegre de Guanyar Alcoi.

 

El govern no pot aportar cap valoració objectiva del funcionament de les càmeres col·locades i així ho han dit.

Guanyar denuncia l’escassa utilitat de les càmeres en el control de la Covid-19

González: “La tecnologia és una ferramenta, però si no es sap que es vol aconseguir amb ella no serveix de res, com ens demostra el PSOE amb la seua Smart City cada dia”.

A la pregunta de Guanyar Alcoi en comissió informativa el govern de Toni Francés no va aportar cap dada objectiva de com havien funcionat les càmeres per a controlar aforaments i temperatures en la gestió de la pandèmia. No en tenen, van assumir. I per al regidor de la plataforma Pablo González: “és una mostra més de que estem malbaratant recursos en una cosa que no és que la ciutadania no sàpiga per a que serveix sinó que el govern de Toni Francés no sap (o no vol) com utilitzar-la en pro del bé comú. No tindre indicadors sobre l’ús d’aquestes càmeres no és una qüestió de confidencialitat de les dades, com segur que ens diran, sinó de no construir indicadors per a saber quantes voltes s’ha sobrepassat l’aforament, quan i on ha passat això amb més freqüència, si han hagut d’aplicar el protocol quan algú tenia temperatura... És tan bàsic que fa patir haver d’explicar aquestes coses quan l’alcalde només fa que dir que som líders en tecnologia intel·ligent, la veritat.”

Aquestes càmeres, que s’inclouen a les 160 que el govern del PSOE ha col·locat per la ciutat, venien segons les informacions del mateix govern a ser una eina fonamental en la gestió de la Covid-19. A banda dels dubtes que ja va exposar a plataforma municipalista de que l’ús de la temperatura com a indicador de malaltia, de confidencialitat de les dades, de l’ús que es puga fer d’aquesta informació... el que demostra, assenyalen, és que es gasten diners públics en una tecnologia que després no s’utilitza amb tot el seu potencial per a millorar la vida de les persones. I no només això, com clou González, “no fer bé les coses també afecta la confiança de la ciutadania en les institucions i amb la tecnologia. Governar és una cosa molt seriosa, s’ha de fer bé a consciència perquè les conseqüències no les paga el governant precisament, sinó tota la ciutadania.”