El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi: "Les setmanes sense acudir als centres suposaran una major desigualtat educativa"

Aula buida

Des de Guanyar Alcoi alerten d'una conseqüència que pot tenir la pèrdua d'educació presencial mentre dure la crisi del Coronavirus: "Són moltíssims els estudis que des de fa anys evidencien que el temps sense escola suposa una pèrdua major per a joves de classe treballadora que per als que tenen més recursos".

Ho afirma la portaveu de la plataforma, Sandra Obiol, per a qui "el temps sense escola és un element fonamental que agreujarà aquesta desigualtat. I això no s’hauria de permetre”. La formació ha plantejat al govern local un seguit de mesures per a evitar aquesta desigualtat:

  • Identificar l’alumnat que no ha respost o que ho ha fet de manera insuficient a les comunicacions i tasques del professorat.
  • Proporcionar les eines tecnològiques necessàries per poder seguir les activitats dels centres educatius (ordinadors, wifi, impressores, etc.).
  • Implantar un telèfon d’assistència del gabinet psicopedagògic dedicat només als xiquets i xiquetes.
  • Planificar un estiu ple d’activitats de lleure educatiu, gratuïtes i inclusives. 
  • Plantejar-se de fer arribar llibres a les cases des de les biblioteques amb préstecs més llargs i flexibles.
  • Convocar una reunió urgent i virtual del Consell Escolar Municipal.
  • Plantejar vies perquè les activitats dirigides a les persones majors també estiguen actives.
  • Fer un agraïment públic per part de la corporació per la tasca que està fent el nostre professorat.

Tal com assenyala Obiol, “no estem parlant només de les famílies que pateixen situacions de pobresa i/o exclusió social, que s’han d’atendre amb especial atenció. Estem referint-nos a les famílies que s’han vist confinades en pisos menuts i sense eixida a l’exterior i per tant els seus fills i filles no han pogut fer suficient activitat física; famílies amb fills únics que no han pogut gaudir durant mesos de la companyia de gent de la seua edat; famílies amb escàs accés a llibres o jocs, o bé famílies on els pares i mares treballen a sectors essencials i els ha sigut impossible poder atendre com hagueren volgut les tasques dels seus fills".