El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi no acudeix a la tradicional ofrena de l'Alcoyano

Des de la coalició afirmen que "els regidors de Guanyar Alcoi que desitgen acudir a aquests actes seran lliures de fer-ho però ho faran sempre a títol personal"

Tots els grups polítics han estat representats a l'ofrena de l'Alcoyano que ha tingut lloc a l'Església de Sant Maure i Sant Francesc, a excepció de Guanyar Alcoi. Un dels motius d'aquesta no assistència és el fet de "separar més clarament les dues institucions, l'església i l'Ajuntament, perquè així es beneficia a les dues institucions i ajuda a aclarir els àmbits propis de cadascuna d'elles". Des de Guanyar "agraeixen la invitació" encara que cap regidor de la coalició ha assistit en llocs de protocol.


Guanyar Alcoi ha llançat un comunicat oficial a les xarxes socials després de rebre una invitació formal del CD Alcoyano per assistir a la seua ofrena anual abans de començar la temporada.


La coalició que encapçala Estefania Blanes ha destacat que "creiem que la societat cada vegada és més multicultural, amb pensaments més diferents, més laica, en una paraula. El fet que una corporació ocupe llocs de privilegi a les manifestacions religioses no és anar en sentit de la història". També afegeixen que en cas d'acudir a aquests tipus d'actes, els regidors "seran lliures de fer-ho però ho faran sempre a títol personal i de la seua presència mai no podrà deduir-se que ho fan en nom de l'Ajuntament o altra institució. És a dir, no ocuparan llocs de privilegi, presidiran ni portaran objectes o símbols que puguen identificar-se amb l'exercici de la representació institucional".