El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa aparcament en bateria al carrer Escultor Ridaura per a guanyar 10 places d'aparcament

Carrer Escultor Ridaura / R. Lledó
Consideren que així es recuperarien 10 places de les 15 que s'han perdut amb el carril bici

Consideren que el carril bici de la Zona Nord no està ben fet per què, segons Guanyar, no s'incloïa en el Pla de Mobilitat. Però una vegada fet, consideren que es poden prendre mesures per pal·liar la reducció de places d'aparcament. Una és canviar l'aparcament en línia per bateria al carrer Escultor Ridaura.

La instal·lació del carril bici a la Zona Nord d'Alcoi ha suposat una sèrie de canvis en direccions o en els llocs d'aparcament. Des de Guanyar Alcoi proposen que es faça una nova modificació al carrer Escultor Ridaura, que ara ha quedat amb un sols carril, per a canviar l'aparcament en línia a bateria i guanyar places. En concret, la regidora Estefania Blanes es refereix a la part esquerra en el sentit del trànsit on una "petita reforma es podrien guanyar almenys 10 llocs d'aparcament". Tot i això, Blanes considera que "sols caldria haver planificat millor aquestes reformes de la zona, esdevingudes pel carril bici, i així que el descens de l'aparcament no fora tan brusc". La proposta es traslladarà en el pròxim plenari municipal.

Des de Guanyar Alcoi consideren que aquest carril bici no s'ha fet com cal, ja que segons "el Pla de Mobilitat, a la Zona Nord no hi ha indicat cap carril bici ni per l'Av d'Andalusia ni pel c/ Ferran el Catòlic. Aquest Pla de Mobilitat va ser elaborat per una empresa externa especialitzada, consensuat pels tècnics de l'Ajuntament i posteriorment aprovat per tota la corporació". Consideren que l'actuació del govern municipal ha suposat "una pèrdua de 15 aparcaments que prèviament no va ser anunciat pel Govern de Toni Francés. Aquesta mala planificació va comportar molèsties als veïns i veïnes de la zona que de colp i volta van veure reduïes les zones per estacionar". Ara proposen aquesta mesura per a "perjudicar el menys possible" als veïns del barri.