El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa diferents accions per a l'eliminació de l'amiant

Des de la Unió Europea recalquen que el material de l'amiant deu estar ja obsolet i sense existència a partir del 2028.

Al proper Plenari Municipal, es realitzara una moció per tal de parlar de l'amiant i elaborar propostes per tal d'eliminar-lo l'abans possible aquest tipus de material de construcció.

L'amiant és un tipus de material que des de 2002 està prohibit fer ús d'ell, però amb l'agreujament de gran part d'aquest material ja està instal·lat en diferents edificacions, fins al punt d'estar arribant al seu límit de vida útil.

Per això, des de Guanyar Alcoi consideren que la seua eliminació pot significar una millora per a la vida dels ciutadans. A més a més, la Unió Europea ja ha avisat del fet que l'existència de l'amiant deu ser eliminat immediatament, amb la visió de què aquest material desaparega del tot per al 2028, demanant als estats membres que facen el procés de la manera més rapida possible.

Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, explica que "entenem que s’han de considerar les accions necessàries per a evitar qualsevol problema per a la salut de la població. És doncs una qüestió de política ambiental però sobretot de cura de la salut pública de la ciutadania". I destaca que "aquesta situació requereix el compromís de l’Administració Pública, a tots els nivells territorials, amb la salut de les ciutadanes i ciutadans, per això reclamem el compromís del Govern Municipal amb la salut dels alcoians i alcoianes".

A la moció es presentaran una sèrie de propostes i punts de vista, com poden ser l'elaboració d'una campanya informativa; control a les inspeccions de les empreses de construcció; cens d'edificis públics i privats que continguen amiant; un pla de desamiantat i la creació d'un pla d'ajudes.