El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa el govern un protocol de transparència amb informació puntual i completa de l'agenda d'actes i persones que acudeixen

Façana de l'Ajuntament d'Alcoi./ AM
  • Segons Guanyar, en l'apartat d'agenda institucional del web de l'Ajuntament d'Alcoi s'indiquen només alguns actes públics als quals s'acudeix, o diversos consells, comissions o òrgans de govern interns.

Guanyar Alcoi proposa un protocol de transparència en la qual, els càrrecs polítics, informen sobre quina serà l'agenda del seu dia a l'inici de la jornada, permetent així als ciutadans conéixer un poc més sobre la seua feina i els continguts que s'estan treballant.

Des de la plataforma municipalista Guanyar Alcoi es va presentar al darrer plenari del curs polític una proposta per a millorar la transparència en l'acció de Govern de l'equip de Toni Francés.

Segons Guanyar Alcoi, la proposta era "clara" i "concisa", i consistia a ampliar la informació que ofereix l'alcalde i la resta de membres del govern sobre les reunions que manté amb diferents agents socials i polítics, així com l'assistència diferents activitats. Destaquen que "es tracta de fer com es fa a la Generalitat Valenciana, on s'informa de l'agenda de cada conselleria amb antelació, amb les reunions que mantenen els seus membres, les visites que realitzen i els actes als quals acudeixen en la seua funció de govern. Alguns membres del govern fins i tot publiquen en xarxes socials la seua agenda del dia en l'inici de cada jornada".

Segons Guanyar, en Alcoi solament a l'apartat d'agenda institucional del web de l'Ajuntament d'Alcoi s'indiquen alguns actes públics als quals s'acudeix, o diversos consells, comissions o òrgans de govern interns. En la gran majoria no s'indica tampoc quin membre del govern acudeix a cada acte, sobretot als últims que apareixen. No es fan públiques les reunions amb agents socials ni agents privats. En cap esdeveniment de l'agenda s'indica el contingut que es tracta a cada acte ni cap ordre del dia. Per un altre costat, el web de l'apartat de transparència on es fa recull de les despeses per dietes i desplaçaments, no s'actualitzava des de finals de l'any passat.

"La transparència i la participació són elements que impregnen l'acció política d'aquest Govern municipal d'Alcoi. Els ciutadans exigeixen i mereixen disposar de tota la informació pública disponible sobre l'actuació dels seus governs per poder implicar-se en tots els processos de participació amb els elements de criteri necessaris", exposen des de Guanyar.