El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa la creació d'una banca pública municipal

Comerç tancat al carrer Sant Francesc.

La proposta serà traslladada a la mesa per la reconstrucció que s'acaba d'acordar entre tots els partits de la corporació local.

La plataforma municipalista ha demanat que es valore la creació d'una banca pública municipal que puga aportar liquidesa a les xicotetes empreses que hagen patit les conseqüències pel cessament d'activitat de la COVID-19.

Segons Guanyar, aquesta mesura hauria d'estar acompanyada per una partida pressupostària que "permeta a l'Ajuntament oferir préstecs a interessos baixos o a interés zero als autònoms i pimes de la localitat que es poden trobar en una situació límit i que poden veure's abocats a la falta de finançament per altres mitjans".

La plataforma ciutadana ha mantingut reunions amb el teixit empresarial local, on "s'ha deixat clar que una de les principals dificultats que està vivint aquest sector és la falta de liquidesa a curt i mitjà termini". Dintre de la bateria de mesures econòmiques que Guanyar Alcoi va presentar tant a la resta de la corporació com al Consell Econòmic i Social es trobava una proposta perquè s'estudiara la possibilitat que l'Ajuntament done préstecs a interessos baixos o fins i tot al 0% d'interés. "És una bona mostra de què es poden cercar elements innovadors i eficients per a contribuir fermament a recuperar l'economia de la ciutat", apunten en nota de premsa.