El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa un debat públic entre alcaldables

Sandra Obiol convida a la resta de forces polítiques a pactar un dia i un lloc per "contrastar en públic els diferents projectes de ciutat", en un debat moderat per periodistes neutrals i obert a les preguntes del públic. 

La candidata a l'alcaldia per Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, proposa a la resta de partits polítics la celebració d'un debat públic perquè els alcoians puguen contrastar i conéixer els projectes de ciutat de cada candidat. Obiol considera que és "imprescindible" la celebració d'aquest debat, i anima als altres candidats a acordar lloc i data. Sandra Obiol no entra a concretar quins partits participarien en el debat, i recordem que a l'Ajuntament d'Alcoi es presenten 8 candidatures diferents: a més de Guanyar Alcoi està Podem, el PSOE, el PP, Ciutadans, CompromísVOX i Tercera Edad en Acción

Sandra Obiol si detalla que el debat que proposa tindria un format flexible, "amb la moderació de periodistes neutrals i obert a les preguntes i aportacions de les ciutadanes i ciutadans". Obiol considera que "no té cap sentit esperar a rebre els missatges unidireccionals dels partits polítics" i per això diu que "ha aplegat el moment que el protagonisme retorne a les ciutadanes i els ciutadans. Les veïnes i veïns han de marcar les prioritats de les polítiques públiques". I també servirà per a conéixer les diferencies i possibles apropaments entre candidats, "s'espera de nosaltres que arribem a acords, que unim esforços per millorar les condicions de vida de les alcoianes i alcoians. Doncs bé, comencem de seguida. Per què hem d'esperar a mesurar forces als comicis? Com abans contrastem els projectes millor, així la ciutadania podrà conéixer les coincidències i divergències de model"

Però a més, Sandra Obiol considera que aquest debat suposaria un acord tàcit amb els veïns: "ho estem veient amb les negociacions per conformar govern a l'Estat espanyol, i malauradament ho veurem en les mesures polítiques que es prendran en un futur: la paraula donada pels candidats té molt poc valor una vegada tancades les urnes. Però si aquests compromisos es prenen en públic, en conversa amb les ciutadanes i ciutadans amb qui convius a diari, serà més difícil trair les promeses".