El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi proposa un nou sistema per a millorar l'accessibilitat auditiva en la ciutat

Guanyar Alcoi amb Joan Sanjuán, membre de l'Associació de persones sordes d'Alcoi

El sistema de bucle magnètic permet a persones amb audiòfon escoltar escoltar més clarament en espais públics.

La plataforma ciutadana ha demanat la instal·lació de bucles magnètics en diferents espais públics de la ciutat, una mesura que milloraria l'accessibilitat a les persones amb deficiència auditiva.

La regidora Estefania Blanes explica que des de Guanyar Alcoi consideren que "aquest sistema hauria d'anar implantant-se gradualment a Alcoi en els espais públics on es realitzen presentacions, xerrades, conferències o altres actes informatius i culturals".

El sistema emet senyals magnètics sense fils que són recollides pels audiòfons. Per a captar els senyals, l'audiòfon ha de disposar de l'anomenada posició T i col·locar-se en aquesta posició per poder rebre els senyals i transformar-los en so que arriba a l'usuari de forma clara i directa sense interferències. El bucle magnètic evita els sons de fons no desitjats i pot ser usat per moltes persones simultàniament.

Blanes continua dient que "des de les institucions s'ha de promoure que aquest sistema s'implante a altres espais privats on també es realitzen actes públics mitjançant campanyes informatives o ajudes per facilitar la instal·lació d'aquests sistemes".