El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi qualifica "d'incoherent" l'actitud del govern municipal en la gestió del Teatre Principal

Teatre Principal / AM
Els d'Estefania Blanes afirmen que les informacions del regidor de Cultura, Raül Llopis, són "confuses" i "contradictòries"

La coalició d'esquerres no entén com "el 17 de gener La Dependent i l'Ajuntament d'Alcoi presentaven la programació del Teatre Principal del primer trimestre de l'any, setmanes després el mateix Ajuntament obliga a suspendre part d'eixa programació del Teatre Principal".

La coalició d'esquerres, Guanyar Alcoi, no entén perquè es va convocar una roda de premsa el 17 de gener per presentar la programació del Teatre Principal si "Raül Llopis afirmava que La Dependent cia. de Teatre era conscient que el seu contracte finalitzava el 20 de gener de 2018 i que hi havia impossibilitat de prorrogar-lo", segons Guanyar. Després d'aquesta "situació d'incertesa", Guanyar mostra "preocupació per la situació" sobre la gestió del Teatre Principal. A febrer, La Dependent ja hi ha donat la seua versió dels fets, confirmant la impossibilitat per seguir gestionant el Principal.

Estefania Blanes, portaveu de Guanyar, qualifica aquesta situació per part de Raül Llopis de "despropòsit". No entén com "el 17 de gener La Dependent i l'Ajuntament d'Alcoi presentaven la programació del Teatre Principal del primer trimestre de l'any, setmanes després el mateix Ajuntament obliga a suspendre part d'eixa programació del Teatre Principal".

Blanes assegura que "com hem pogut saber, fins al dia 12 de febrer no hi ha hagut cap tipus de comunicació amb l'empresa, i va ser en una reunió prevista per a altres assumptes, en la qual es va informar que no era possible la continuïtat d'aquesta gestió per part de La Dependent al Teatre Principal" i explica que "l'empresa va prendre la determinació en aquest assumpte i va presentar un pla d'accions, en les quals es plantejava la cancel·lació de la programació prevista per no ser assumida per part de l'Ajuntament, la possibilitat que l'Ajuntament poguera reubicar alguna de les activitats compromeses o la possible suspensió de l'Escola Municipal de Teatre, i encara que el regidor ha fet declaracions assegurant que estava garantida l'Escola de Teatre fins a juny sense cap canvi, encara que quan es va afirmar això, ni tan sols el regidor havia parlat amb els mestres que haurien de decidir si estan disposats o no a seguir".

El Tirisiti no perilla

Ciutadans ha fet un prec durant el plenari municipal del 26 de febrer per preguntar per la gestió imminent del Teatre Principal. El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que el Tirisiti "no ha perillat en cap moment", ja que el retaule "és del poble d'Alcoi".