El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama aparcaments dissuasoris "de veritat" i no solars habilitats al centre

Des de Guanyar Alcoi consideren que s'ha de fer tots els possibles "per a evitar que els ciutadans necessiten el cotxe per a moure's per la ciutat", amb l'ampliació del transport urbà i una mobilitat sostenible. 

El regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González, explica que "es tracta de construir aparcaments dissuasius de veritat, és a dir, fora de la ciutat o de les zones cèntriques, no de construir més aparcaments que atrauran més trànsit cap a ells i introduiran més cotxes en el circuit no restringit". Consideren que el projecte de ciutat del govern municipal és un "despropòsit".

 

A continuació, el comunicat íntegre de Guanyar Alcoi

 

 

 

González: “El projecte de ciutat del PSOE és un despropòsit”

Guanyar demana al govern que faça polítiques coherents en mobilitat

El regidor Pablo González denuncia la incoherència de voler fer una ciutat saludable amb la constant adequació d’espais per a cotxes, sense a més a més, prioritzar als residents en cap d’ells.

Davant l'anunci del govern de Toni Francés de l'adequació de més solars i espais per a l'aparcament de vehicles Guanyar Alcoi a través del seu regidor Pablo González vol posar de manifest el despropòsit d'esta mesura. Es tracta, per a la plataforma, d'una mesura contrària a la que defensa el PSOE per exemple en parlar de la peatonalització del centre històric de la ciutat, no estan treballant per una ciutat per a les persones sinó que estan reduint l'espai de la ciutat per a les persones cedint-lo als vehicles. I així ho manifesta González: "De nou assistim a les constants contradiccions i incoherències d'un govern que sembla que l'única cosa que vol és que passen els dies mentre els ciutadans pensem que treballen per a nosaltres. En absolut veiem una política ferma de millorar la vida de la gent. Envair els nostres carrers de cotxes, aparcats o en circulació, és anar en contra de fer d'Alcoi una ciutat saludable. Un dia diuen que són els més ecologistes perquè fan que no circulen cotxes de residents i l'altre omplen de cotxes tots els solars que poden."

Per a la plataforma municipalista fer polítiques respectuoses amb el medi ambient i amb això amb la salut present i futura de les alcoianes i alcoians és fer tot el possible per a evitar que els ciutadans necessiten el cotxe per a moure's per la ciutat. Es tracta de construir aparcaments dissuasius de veritat, és a dir, fora de la ciutat o de les zones cèntriques, no de construir més aparcaments que atrauran més trànsit cap a ells i introduiran més cotxes en el circuit no restringit. Ampliar el servei de transport públic i facilitar que la ciutadania es puga moure de veritat a tots els llocs que necessita en bus o mobilitats sostenibles. És reconvertir els solars de cases que han caigut en llocs per a les persones, bé en cases noves, bé en espais de convivència i trobada, no en magatzems de cotxes. "Assistim a les mesures del govern de Toni Francés amb desolació: no saben què estan fent, no els interessa el que estan fent i acaben fent polítiques que perfectament podrien defensar-se des de la dreta. I mentrestant Alcoi perd possibilitats de tornar a ser una ciutat que oferix oportunitats als seus habitants" afirma Pablo González.