El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama més civisme en l'ús dels parcs i jardins de la ciutat

Un dels parcs d'Alcoi
La plataforma demana al consistori que faça una campanya informativa i pedagògica

El plenari ha acceptat un prec de la plataforma per a potenciar el civisme dels veïns amb campanyes informatives, i també per garantir un correcte manteniment de les zones verdes.

És un altre dels temes que es va tractar en l'intens plenari d'aquest mes de juny. Des de la plataforma Guanyar Alcoi consideren que, ara que ha arribat el bon temps i es fa un major ús dels parcs, jardins i zones públiques, caldria fer una campanya informativa i pedagògica per a potenciar que aquest ús siga el correcte, i animar al civisme de tots. Així ho han reclamat en el plenari mitjançant un prec que ha sigut acceptat pel govern socialista.

El regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago, considera que "des de les administracions públiques s'ha de vetllar pel civisme, el bon ús i les bones pràctiques en aquest tipus d'espais que faciliten i milloren la convivència, la neteja i el manteniment d'aquests". Per això, no sols cal animar als ciutadans a ser cívics i cuidar el que és de tots, sinó que també "s'han de cuidar especialment els parcs, jardins i espais públics en general, ja que aquests espais configuren per a la ciutadania un espai d'encontre quan ve el bon oratge, i aquests han d'estar en perfecte estat perquè la ciutadania els puga gaudir". L'objectiu del prec de Guanyar és "potenciar un comportament cívic que facilite la convivència, la neteja i el manteniment en aquests espais. Al mateix temps, acompanyar aquesta campanya amb un increment de la vigilància d'aquests espais".