El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama més seguretat per als vianants al carrer Escultor Peresejo

Demanen que s'instal·len barreres entre la vorera pintada a terra i l'aparcament de vehicles per a evitar que aquests últims envaïen la zona de pas de persones

Ja fa un any que Guanyar Alcoi va alertar de la perillositat per als vianants en el carrer Escultor Peresejo, entre l'Eixample i Santa Rosa, per la falta de vorera i d'un espai adequat per als vianants. En eixe moment hi havia un pas de vianants de vora 100 metres entre la zona d'aparcament i el carrer, i es va canviar per a pintar una vorera roja pegada al mur i la zona d'aparcament tocant al carrer.

Doncs bé, des de Guanyar Alcoi consideren que aquesta actuació, tot i que "millora la seguretat del vianant" no és suficient, perquè alguns vehicles, en aparcar, envaeixen el pas de vianants "de forma desproporcionada" tal com es veu en les imatges facilitades per Guanyar Alcoi.

Collage fet per Guanyar Alcoi per la situació al carrer Escultor Peresejo


És per açò que Guanyar demana una segona actuació a la zona, i que s'instal·len barreres o proteccions per evitar aquesta situació. El regidor Cristian Santiago explica que "simplement col·locant proteccions de cautxú o algun altre tipus de barrera que impedisca que els vehicles ocupen la vorera, seria suficient". Santiago demana rapidesa perquè "dia sí dia també ens trobem a aquest tram del carrer vehicles que dificulten la circulació a les persones, sobretot a aquelles amb mobilitat reduïda o que porten carrets, per exemple. Aquesta mesura de posar algun tipus de limitació haguera d'haver-se instal·lat, al juí nostre, en el moment en el qual es va adequar aquest espai, però com sòl passar amb el Govern de Toni Francés, les obres van fent-se a trossos i sense planificació. Així que, com que no es va produir aquesta adequació, demanem que s'actue el més prompte millor".