El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama mesures de conciliació per al funcionariat municipal

Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

La plataforma ciutadana reprova al govern municipal que no faça ús de la nova regulació de les condicions de treball per al seu funcionariat, que permet reduccions de jornada per atendre necessitats de cura sense que això supose una reducció de sou. Asseguren que el govern ha negat aquesta possibilitat "tot i les reclamacions dels treballadors".

Davant d'això, Pablo González, regidor de la plataforma, afirma: "Curiosament hem estat en els darrers mesos treballant en un pla intern d'igualtat, en què partits i treballadors (amb els seus representants sindicals) hem estat discutint com millorar la igualtat entre dones i homes. I vegem que, una vegada més, és tot de cara a la galeria".

Davant dels possibles dubtes que pogueren sorgir en l'adopció d'aquesta reducció d'horaris, Guanyar Alcoi al·ludeix a un informe favorable de la mateixa Generalitat Valenciana, signat en juny de 2019 pel director general d'Administració Local, Antoni Such, el qual "és clar al respecte donant llum verda a l'aplicació d'aquesta mesura en les Entitats Locals".

Afegeixen també que el govern d'Alcoi "obrir la porta a possibles processos contenciosos que suposaran un desgast personal i econòmic per als treballadors i que, si el resultat resulta desfavorable per a l'Ajuntament, la ciutat d'Alcoi haurà de pagar les costes del procés".