El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama parades a demanda als autobusos com a prevenció contra l'assetjament sexual

Guanyar Alcoi considera que la primera incorporació per a aquesta acció podria realitzar-se per al Bus de la Festa.

Des del Grup Municipal de Guanyar Alcoi demanen que els autobusos que disposen d'horari nocturn també tinguen la possibilitat d'efectuar parades a demanda dels usuaris. Per tal d'evitar casos d'assetjament sexual i incrementar la seguretat.

Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, menciona que "hem d’entendre que hi ha llocs i situacions en què les dones se senten molt insegures, i hi ha mesures simples i senzilles que poden contribuir a eliminar aquestes situacions d'inseguretat”. A més a més, Obiol assenyala que ja en moltes ciutats s'està treballant per implantar aquest tipus de mesures, per la qual cosa demanen que Alcoi se sume a aquesta acció.

En Guanyar Alcoi consideren que un primer pas per a la seua incorporació hauria de fer-se al Bus de la Festa, encara que "trobem molt convenient que els propis autobusos urbans i interurbans que circulen en horari nocturn també permeten fer ús d’aquest servei. En hivern hi ha gran part del servei de transport públic que circula quan s’ha fet fosc, bé a primera hora del matí o a última de la vesprada, i les usuàries del servei podrien disposar d’aquestes parades prop del seu destí per no haver de patir inseguretat".

Per part del Govern anuncien que tindran en compte aquesta mesura.