El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama que s'aplique el Pla d'Accessibilitat

El regidor Pablo González assegura que "Alcoi de moment no és accessible ni per als seus veïns ni per als turistes". Tot després de participar en la proposta d'AVANZAR perquè els polítics comproven l'accessibilitat a l'Àgora.

El col·lectiu AVANZAR ha proposat als polítics que es posen en la pell d'una persona amb mobilitat reduïda i intenten arribar a l'ÀgoraPablo González, regidor de Guanyar Alcoi, va ser un dels que va provar sort, per comprovar que la ciutat no és totalment accessible. González agraeix a AVANZAR el treball que ha fet per a "localitzar aquests llocs inaccessibles entre els quals podem trobar el Centre d'interpretació Explora, l'IVAM-CADA, el Museu de Bombers o la mateixa Àgora. Són llocs d'interés turístic totalment inaccessibles que a més a més de perjudicar a les persones que hi viuen a Alcoi també limiten la visita dels turistes amb dificultats de mobilitat".

Per a González, el govern fa "un relat edulcorat amb l'únic objectiu que la propaganda". Per exemple, en el sector turístic, Pablo González assegura que el govern promociona l'accessibilitat com a part fonamental de l'estratègia turística; i assegura que Alcoi ha signat el Codi Ètic de Turisme de la Comunitat Valenciana on es promou aquest aspecte, "però no acompleix ni allò que signen voluntàriament".

Pablo González va més enllà i retreu l'actitud del govern municipal per no acudir a la cita d'AVANZAR, "no ens estranya, acostumen a entendre que les persones els han de retre pleitesia i no que han de ser ells els que escolten a les persones per buscar la manera d'aconseguir que els alcoians puguen tindre una vida bona".