El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama que s'aprofite "fins a l’últim cèntim de les subvencions que ens arriben"

El regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González

La plataforma municipalista lamenta que s'hagen tornat 37.000 euros de dos subvencions. 

El regidor de Guanyar Alcoi Pablo González critica que s'han tornat diners de determinades subvencions destinades a prestacions socials, i reclama que es busquen solucions per aprofitar tots els diners. 

A continuació, el comunicat íntegre de Guanyar AlcoiGuanyar Alcoi denúncia que es tornen diners de subvencions

L’Ajuntament d’Alcoi ha hagut de reintegrar a la Generalitat Valenciana 37.700 € de dues subvencions destinades a pal·liar la vulnerabilitat
 

González: “resulta molt penós que el nostre Ajuntament no trobe la manera d’invertir aquests diners amb la situació de precarietat que pateixen tantes alcoianes i alcoians.”

Guanyar Alcoi ha demanat al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi que es busque una solució ferma per a aprofitar fins a l’últim cèntim de les subvencions que ens arriben de qualsevol administració pública. Ho ha fet després de constatar que a la Junta de Govern de 29 de març es va aprovar el reintegrament d’una quantitat molt important de recursos econòmics de dues subvencions concedides per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Més de 80.000 € que, descomptats els recursos destinats a la contractació de personal -i que també van ser retornats- , resten 37.700 euros que haurien d’haver anat directament a prestacions socials, i que s’han perdut. El seu regidor Pablo González manifesta: “ens sorprèn moltíssim que no es busquen maneres per a que aquesta pèrdua es solucione. Sabem del patiment de tants i tants veïns i veïnes nostres que no podem admetre aquestes qüestions sense més, com purs tràmits. Des d’una perspectiva de persona normal els diners costen molt de guanyar com per anar desaprofitant-los. Malauradament la regidora de Gràcia no ha acceptat el nostre prec, és a dir, no volen buscar solucions.”

Guanyar Alcoi incideix amb les dades de pobresa i vulnerabilitat social que s’han fet públiques aquestes setmanes. Unes dades que encara que siguen pitjors a altres municipis no deixen de reflectir una situació de precarietat i vulnerabilitat de moltíssimes persones de la nostra ciutat. Per eixe motiu reclamen al govern responsabilitat i creativitat per a buscar la millor manera de respondre a les necessitats de la ciutat. Segons González: “no ens volem acostumar a la inèrcia del govern de Toni Francés de mirar cap a un altre costat quan apareixen els problemes, no siga que els estropege la foto. Eixe Alcoi en positiu només existeix en un món imaginari. I per suposat, no l’aconseguirem mai si no ens enfrontem als problemes reals de la ciutadania i busquem maneres de resoldre’ls.”