El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama que se solucione de manera urgent la solsida a la Font de Serelles

Imatge de la solsida a Serelles, facilitada per Guanyar Alcoi
Fa un any que la solsida va afectar un talús de terra sota la bassa, i Guanyar Alcoi reclama que se solucione de manera urgent

Repetim titular, ja que la mateixa reclamació feren ara fa un any, pocs mesos després de la solsida. Des de Guanyar Alcoi asseguren que la situació continua igual, i insten a l'Ajuntament a prendre una "decisió àgil i de sentit comú" tot i no comptar en el "beneplàcit del propietari".

Guanyar Alcoi demana una actuació urgent a la Font de Serelles, després que una solsida de terres haja deixat al descobert part de la zona inferior de la bassa. Així ho denunciaren fa ja un any, després que ocorreguera la solsida, i ho tornen a reclamar ara afegint la crítica que no s'ha fet res encara.

La portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, diu que ara que arriba l'estiu l'afluència a la font de Serelles serà major, i cal evitar mals majors. Per això reclamen que es reforce el talús per què pot causar "danys copiosos al paratge i posar en perill la seguretat de totes aquelles persones que visiten la Font de Serelles i, concretament, la bassa.". Asseguren des de la plataforma que durant l'últim any han fet seguiment del tema "preguntant cada cert temps en comissió informativa i demanant l'actuació urgent a la solsida", però que de moment no s'ha fet res i l'última resposta que tenen del govern és que "tot continuava igual i que estaven negociant amb el propietari". En aquest sentit Estefania Blanes considera que "no es pot continuar sense actuar en la solsida, és una irresponsabilitat. Si l'Ajuntament no compta amb el beneplàcit del propietari, el Govern haurà de prendre una decisió àgil i de sentit comú realitzant una obra amb caràcter d'urgència i subsidiari, perquè mentrestant el perill continua".

Des de Guanyar Alcoi destaquen que "la Font de Serelles és un punt emblemàtic i recreatiu, fruit de l'esforç de molta gent que, de forma altruista, cuida aquest petit paratge on es pot gaudir de la natura".