El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama suport econòmic per a la recentment creada associació d'afectats del DOMUSVI

La plataforma demana a l'Ajuntament que costege el procés legal que inicien, i que se cedisca un local per a les seues activitats. La portaveu Sandra Obiol considera que "no recolzar-los en uns moments tan luctuosos va ser molt greu; no recolzar-los ara seria cruel".

S'acaba de presentar la nova Associació d'Afectats per la gestió a la residència DOMUSVI d'Alcoi, amb la intenció de recavar informació sobretot el que ha ocorregut i plantejar-se si presenten algun tipus de demanda. I des de Guanyar Alcoi consideren que ha de ser l'Ajuntament el que costege qualsevol procés legal que s'òbriga, així com cedir un local a l'Associació on desenvolupar la seua activitat. La plataforma presentarà aquesta petició mitjançant una moció al pròxim plenari municipal. 

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, diu que "aquestes famílies han patit molt, massa; com ells mateixos diuen i com és evident, han estat protagonistes d'un dels fets més greus que han passat mai a la història d'Alcoi. I ja no podrem tornar-los als seus éssers estimats que han faltat. Però és obligació de les institucions estar amb els seus ciutadans i ciutadanes, i procurar-los allò que necessiten". Obiol diu a més que "probablement algunes de les famílies afectades tindran molt difícil en les actuals circumstàncies assumir el cost en advocats i tràmits que pot derivar-se d'un procés legal així, de manera que el Consistori els podria proporcionar aquesta cobertura que garantisca que podran fer valdre els seus drets".

Sandra Obiol recorda que una de les crítiques de l'associació ha sigut per una resposta curta de les institucions, "per tant, hem de pal·liar aquesta manca d'interés o d'empatia que els responsables de conselleries i de l'Ajuntament han mostrat. No recolzar-los en uns moments tan luctuosos va ser molt greu; no recolzar-los ara seria cruel".