El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi reclama una major promoció del valencià des de l'Ajuntament

Aula de lectura infantil del Tirisiti

Durant el debat electoral organitzat per Información es van evidenciar notables diferències entre els candidats de Guanyar Alcoi i el Partit Socialista, una d'elles en matèria de política cultural. Sandra Obiol reclamava al seu homòleg socialista un major foment de la lectura a la ciutat, demanda que la plataforma ciutadana inclou ara com a part de l'impuls municipal que consideren ser requerit per a la promoció del valencià.

L’Ajuntament ha de fomentar la lectura, la literatura, el cinema en la nostra llengua, però també l’ús social del valencià a tots els àmbits de la societat, començant per l’administració, que continua castellanitzada”, indica la candidata Obiol. A tall de mesures concretes consideren "imprescindibleengegar el voluntariat per la llengua, un instrument d’intercanvi que per a la plataforma ciutadana fomentaria "la integració i enriquiment a uns i altres". D'altra banda també volen convertir "el valencià en una ferramenta d’estratègia comunicativa", trencant les barreres de l'empresa on, "moltes vegades, no es tenen els instruments necessaris".

Aquestes demandes venen motivades des de Guanyar després d'una legislatura que consideren "perduda" pel que fa al foment de l’ús del valencià a Alcoi. Mostra d’aquesta circumstància seria per a la plataforma l’endarreriment en la retolació de la ciutat i la "inacció" de l’administració local pel que fa al foment de l’ús del valencià a tots els àmbits.