El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi sol•licita major participació ciutadana per tal de definir el projecte del Bulevard

Zona d'encreuament al Bulevard

El nou Bulevard tindrà dos carrils, allunyant-se del projecte de cinc carrils promogut pel govern de Sedano.

Des de la plataforma ciutadana es demana que "que s'òbriga un procés participatiu seriós i programat amb els veïns, comerços, col·legis i instituts, per tal que el projecte del Bulevard siga consensuat i adequat".

El govern local ha remés als veïns de l'Eixample i Santa Rosa l'avantprojecte del Bulevard, on es preveuen entre altres coses: dos carrils (un per a cada sentit) i una rotonda entre El Romeral i la Colònia d'Aviació. Es tracta doncs d'un projecte ben allunyat del que va plantejar l'empresari Enrique Ortiz durant el govern de Jorge Sedano, que contemplava fins a 5 carrils en alguns trams.

En Guanyar Alcoi asseguren que no han tingut accés a l'avantprojecte; per aquest motiu, la portaveu del grup, Estefania Blanes, demana que "en primer lloc el nou disseny del Bulevard siga consensuat amb veïns i, en segon lloc, que responga a les necessitats de mobilitat sostenible actuals com carrils bici, el qual podria connectar-se amb la Via Verda".

La plataforma ciutadana proposa "fomentar un pla integral de mobilitat, i aprofitant que el bulevard passaria per davant de quatre col·legis i dos instituts, seria interessant promoure rutes segures per a estudiants, augmentar el pas de transport públic i construir un carril bici segur que puga connectar amb la via verda".

En aquest aspecte demanen també a Manolo Gomicia, el regidor delegat, que "escolte a les persones interessades. Els veïns i veïnes no mereixen tornar a patir el menyspreu que va tindre el Govern de Sedano amb la feina i el temps invertit pels veïns i veïnes que van treballar i presentar una al·legació conjunta i 899 al·legacions addicionals i que mai van ser contestades".