El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi "sospita" que hi ha hagut sobrecostos en les obres del Pont de Sant Jordi

Obres al carrer Sant Tomás i Pont de Sant Jordi / Arxiu AM
L'Ajuntament ha gastat més de 37.000 euros en l'asfaltat de Sant Tomás i l'obra no hauria d'haver tingut cap cost, ja que estava pressupostada juntament amb l'obra del pont, segons Guanyar

Cristian Santiago, regidor de Guanyar, demana al govern de Toni Francés que "informe adequadament a la ciutadania quan es produeixen aquestes situacions, perquè si bé van anunciar per tots els mitjans que aquest carrer anava a sufragar-se amb cost zero per a l'administració, quan aquesta situació ha canviat i hem hagut de gastar-nos més de 37.000 euros, no s'ha dit res de res"

La plataforma Guanyar Alcoi critica que entre les millores contractuals de les empreses que aspiraven a reformar el tauler del pont, estava l'asfaltat del carrer Sant Tomàs, sense cap cost per a l'administració pública. Guanyar indica que "finalment l'Ajuntament ha contractat una empresa per realitzar l'asfaltat del carrer Sant Tomàs per un import de 37.109,24 euros". El consistori va licitar la reforma de la plataforma del pont de Sant Jordi, que consistia en l'asfaltat i l'ampliació de voreres. Guanyar Alcoi recorda que mesos abans, en agost de 2016, el concurs va quedar desert perquè l'Ajuntament havia pressupostat l'import de les obres excessivament a la baixa, fet que va retardar l'obra que venia anunciant-se des de gener de 2015 i que fins a l'estiu de 2017 no va començar a executar-se.

El regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago, assenyala que "per mala gestió i planificació del Govern del PSOE, totes les veïnes i veïns d'Alcoi hem hagut de pagar 37.000 euros per l'asfaltat del carrer Sant Tomàs, quan aquestes obres hauria d'haver-les pagat l'empresa a la qual se li va adjudicar la reforma del pont de Sant Jordi. Sospitem que a l'obra del pont va haver-hi sobrecostos i que l'Ajuntament haja lliurat a l'empresa de l'obra d'asfaltat del carrer Sant Tomàs per compensar aquest sobrecost", el regidor lamenta que "aquesta pràctica denota una falta de planificació molt gran, perquè les obres no es liciten realment per l'import real de les actuacions i llavors apareixen els sobrecostos".

Santiago recorda que "encara que siguen figures legalment vàlides, no són ètiques, perquè la majoria escapen al control de l'oposició, encareixen l'obra respecte al preu projectat i, en aquest cas, perjudiquen l'Ajuntament havent d'assumir el cost d'una obra que anava a pagar una empresa. Amb els sobrecostos es demostra mala gestió i, a més, eixim perden tots". El regidor de Guanyar, en un comunicat de premsa, demana al govern de Toni Francés que "informe adequadament a la ciutadania quan es produeixen aquestes situacions, perquè si bé van anunciar per tots els mitjans que aquest carrer anava a sufragar-se amb cost zero per a l'administració, quan aquesta situació ha canviat i hem hagut de gastar-nos més de 37.000 euros, no s'ha dit res de res".