El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi valora l'esforç de conselleria per potenciar l'escola pública

Ho consideren coherent amb una aposta per potenciar l'escola pública, però lamenten que el regidor d''educació Alberto Belda no done suport a les propostes de conselleria. Es pregunten també on estaven els promotors de la concentració dle pròxim 5 de maig quan eliminaven aules de les escoles públiques.

Des de Guanyar Alcoi valoren molt positivament la previsió de conselleria d'educació de recuperar les aules de Miguel Hernández i el Romeral, a banda de la ja anunciada per al Tomás Llacer. Lamenten el possible tancament de les dos unitats en les escoles concertades, però, segons explica la regidora Naiara Davó, "a Alcoi tenim un enorme desequilibri entre l'ensenyament concertat i el públic, i si parlem de conceptes com llibertat d'elecció o igualtat entre ensenyament públic i concertat, primer seria interessant corregir aquest desequilibri i oferir més places als centres públics per poder parlar d'igualtat d'oportunitats". L'any passat, la concertada oferia 3.602 places d'Infantil i Primària a Alcoi, mentre que la pública oferia 1.885 places, segons les dades oferides per Guanyar Alcoi.

Lamenten a més, l'actitud del regidor Alberto Belda, perquè, en paraules de Naiara Davó, "Conselleria fa tímids avanços en la bona direcció, i en canvi el regidor d'Alcoi sembla disposat a perpetuar un model d'ensenyament difícilment justificable des de les polítiques de progrés i de ferma defensa dels serveis públics".

És per açò que tampoc comparteixen la convocatòria de concentració de l'escola concertada. Naiara Davo explica que "quan el passat curs van suprimir dues unitats del Romeral i Miguel Hernández, on era aquest sector que ara clama suposadament per la llibertat d'elecció? No crec que siga necessari, perquè els promotors d'aquestes iniciatives ja deuen saber-ho, però convé recordar unes dades: el curs 2012/13, es van suprimir 428 unitats a la pública i es van crear 20 a la concertada; el 2013/14, 63 menys a la pública i 46 més a la concertada; el 2014/15, 115 menys a la pública i 12 més a la concertada; i l'any passat, any electoral, es van crear 378 noves aules a la pública i 17 a la concertada. Així i tot, a Alcoi se'n van suprimir dues".

 

Lamenten que el regidor d'educació Alberto Belda no defense la decisió de Conselleria