El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol destinar mig milió dels pressupostos del 2017 a afavorir l'ocupació

Estefania Blanes, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi.
Plantegen afavorir l'ocupació per a netejar els carrers o el manteniment de parcs i jardins

Plantegen una sèrie de Plans d'Ocupació que es centren en el manteniment de parcs i jardins, la neteja viària relacionada amb els animals o la millora de voreres i altres infraestructures. La idea de Guanyar és "donar una eixida temporal i digna a aquells col·lectius més afectats per la crisi" al mateix temps que es "millora l'estat de la ciutat".

Continuen les negociacions per aprovar els pressupostos del 2017. Des de Guanyar Alcoi han presentat una desena d'esmenes, relacionades sobretot amb l'ocupació. I és que volen que es creen diversos Plans d'ocupació per donar "una eixida temporal i digna" als col·lectius més afectats per la crisi. A més, els ocupats s'encarregarien de, entre altres, el manteniment de jardins i parcs, millora de voreres, o fins i tot, la neteja viària relacionada amb els animals, "treballs d'interés públic i social que revertirien en benefici de tota la ciutat".

La portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes explica que "amb les nostres propostes, en total hi haurien 530.000 € destinats a contractar aturats i millorar l'estat de la ciutat, els diferents espais verds, els carrers amb millores a voreres i paviments, i els equipaments necessaris. Creiem que aquesta proposta, que no suposarà cap despesa no contemplada en els nous pressupostos, és molt més positiva que privatitzar aquests serveis, ja que l'Ajuntament podria ajudar a famílies necessitades donant-los feina, formant-los i augmentant la seua experiència laboral".

Altres de les esmenes de Guanyar passen per una partida pròpia per al Consell de Cultura "que permeta la coordinació de les propostes, idees i projectes que sobre un mateix tema preparen diferents col·lectius culturals". Una altra partida per a reactivar la Mesa d'immigració, així com l'assessorament i interpretació per a immigrants. També "algunes partides menors per executar les propostes aprovades pel Plenari al llarg de l'any 2016". Ací s'inclou la compra d'un sonòmetre per avaluar i controlar el soroll a la ciutat, la instal·lació de ombralls als camps de futbol del Francisco Laporta i el compliment de la llei de Memòria Històrica.

Des de Guanyar recorden a més que el passat mes de juliol ja feren diverses propostes per als pressupostos del 2017 que, d'una manera o altra es veuen reflectides, com el cas de l'empresa pública, l'estudi de les recuperacions de serveis bàsics, la creació i posada en marxa del Consell de Cultura o la consecució d'una Mesa de treball per a la recuperació i revitalització del Centre Històric.