El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol implantar un sistema de participació ciutadana que tinga "incidència real"

Mari Carmen Paredes Sergi Rodríguez.

"El PSOE personifica una concepció de la participació tan antiga com desfasada"

Proposen un sistema on la participació siga efectiva en el disseny, la implementació i l'avaluació de les polítiques municipals.

Guanyar Alcoi aposta per un sistema de participació ciutadana a Alcoi diferent de l'actual, i rebutgen "la concepció de la participació ciutadana com un tràmit on els governants entenen que veïns i veïnes només poden escoltar el que els volen contar".

Donen suport així a la reivindicació conjunta de les associacions veïnals que reclamen una participació més real. El vicealcalde Jordi Martínez els va contestar que "cap govern ha fet més participació ciutadana que la que està fent-se ara", i en el cas concret del carril bici diu que s'han fet reunions informatives, que va haver un període d'al·legacions i no es va presentar cap, i que "demanar opinió no vol dir que tinga que complir en el que diga una entitat o altra" (les seues declaracions es poden vore al final d'esta notícia).

Mari Carmen Paredes, número dos en la candidatura de Guanyar Alcoi, diu que "el PSOE personifica una concepció de la participació tan antiga com desfasada. Creiem que el PSOE no s'adona que les persones que vivim en este poble vivim també en 2023 i no en 1990 i que ens informem i que observem el que fan altres ciutats. Fa anys que la participació ciutadana a altres municipis ha superat aquesta fase en què els governants només van a contar les seues coses sinó que avui la participació és un espai on s'escolta a la ciutadania i se li fa cas, s'atenen les seues reclamacions, encara que no siguen empresaris". Així, ells proposen un sistema de participació on la ciutadania puga intervindre en diferents fases de les polítiques municipals com el disseny, la implantació i l'avaluació. "I també en el cas del control als serveis públics la gestió dels quals ha sigut privatitzada pel govern del PSOE".