El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol impulsar una empresa pública d’energia

Una de les mesures busca la instal·lació de plaques solars d’autoconsum en edificacions municipals.

La plataforma ciutadana es marca al seu programa electoral la generació energètica local i renovable, tant a escala d'equipaments municipals com també per a la ciutadania d'Alcoi. És per això que propugnen la creació d'un operador elèctric municipal que potencie l'autoconsum, la generació de proximitat i l'energia renovable.

Allò que proposen en primer lloc serà subministrar electricitat a edificis i equipaments municipals de l’Ajuntament d’Alcoi, fomentant així i potenciant projectes de producció d’energia pròpia per tal d’abastir les necessitats municipals.

Aquesta mesura es traduiria en calderes de biomassa als col·legis públics i poliesportius municipals, instal·lació de plaques solars d’autoconsum en edificacions municipals, construcció d’un hort solar en terrenys de propietat municipal i instal·lació de plaques solars tèrmiques per a la producció d’aigua calenta sanitària en edificacions municipals per tal de tendir, amb el temps, cap a l’autosuficiència energètica municipal. I quan aquest objectiu estiga abastat, "s’obrirà als habitatges de la ciutadania en general". 

Des de Guanyar apunten que amb aquestes mesures pretenen "la comercialització d'energia 100% renovable; la reducció de pèrdues energètiques associades al transport i a deixar de dependre de l’oligopoli elèctric; la promoció de la cultura energètica entre la ciutadania; així com situar a la ciutadania al centre de l’acció pública, treballant pel dret a l’energia".