El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol que els contractes públics incloguen clàusules d’igualtat de gènere

Ciutats com ara Barcelona i Madrid ja apliquen aquestes mesures als plecs de condicions de les contractacions.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi vol introduir requisits d'igualtat per les empreses que opten a un contracte o a una licitació pública. D'acord a aquesta mesura, les empreses hauran d'acomplir amb la Llei d'Igualtat, per tant disposar d'un pla d'igualtat.

Com assenyala la candidata de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, "sabem de les dificultats que han passat i passen les nostres empreses, però també sabem que la igualtat al seu si és fonamental perquè siguen més competitives, per això el compromís és mutu: empreses i ajuntament han d'anar de la mà per millorar la qualitat de vida de les alcoianes i alcoians".

Des de Guanyar Alcoi apunten que, a hores d'ara, a l'Ajuntament d'Alcoi sols s'inclouen criteris purament econòmics, sense introduir criteris de caràcter social. En aquest sentit des de la plataforma municipalista s'anuncia un reglament pel que fa a la contractació i no sols pel que fa a la igualtat, també per a les polítiques de responsabilitat social corporativa i la incorporació de persones en risc d'exclusió.

D'altra banda, volen incloure també el requisit de la representació equilibrada d'homes i dones en les cúpules directives, a les empreses més grans. També el compliment d'uns criteris en terminis de comunicació no sexista. I han de disposar de mesures que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral a disposició de la plantilla. "Hi ha experiències més que suficients per a concloure que és factible a escala local, i s'ha de posar en marxa durant la pròxima legislatura", subratlla Obiol.