El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol que es convoquen oposicions per a cobrir vacant en serveis municipals

Instal·lacions del departament de Benestar Social en el Centre d'Alcoi

Segons Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, "la situació és especialment sagnant en serveis essencials com ara la brigada d'obres i els serveis socials, també a la policia local".

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi demanarà al plenari d'aquest 4 d'octubre la convocatòria d'oposicions per cobrir llocs vacants en serveis com ara la policia local, la brigada d'obres o els serveis socials. Asseguren que aquests serveis "treballen en precari per la falta de personal".

La formació sol·licita al govern municipal que "determine el nombre de llocs vacants als diferents departaments de l'Ajuntament", i en conseqüència que aplique "un pla de xoc per tal de convocar les oposicions oportunes per cobrir aquestes carències. Mirant de delimitar aquells serveis més deficitaris i reforçant les plantilles".

Segons Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, "la situació és especialment sagnant en serveis essencials com ara la brigada d'obres i els serveis socials, també a la policia local. El manteniment de la ciutat es ressent perquè qualsevol actuació, per minúscula que siga, s'adjudica a empreses privades, quan les treballadores i treballadors de l'Ajuntament podrien resoldreu en poc temps".

Recorden que a la policia local, l'envelliment de la plantilla per la manca de reposició de les jubilacions deixa pocs efectius per a tasques diàries al carrer. Els serveis socials també són "un dels departaments damnificats, quan la seua importància és cabdal per a la cohesió social", transmetes des de Guanyar en un comunicat.