El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol que s'estudie els problemes estructurals del pont de Sant Jordi

Un informe dels anys 90 ja alertava de la carbonatació en les 4 pilastres inicials del pont.

Asseguren que hi ha informes que assenyalen de deficiències en l'estructura del pont.

Guanyar Alcoi recorda que fa un any va senyalar el problema que porta el pont de Sant Jordi amb la carbonatació de l'estructura, es a dir, aquest problema és com si el pont tinguera un tipus d'oxidació en la seua estructura. També senyalen un informe dels anys 90 on ja s'alertava de la carbonatació en les 4 pilastres inicials del pont i demana que s'estudien aquestes circumstàncies i que s'actue en conseqüència.

Cal afegir que l'any passat, el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, apuntava que n'hi han deficiències en l'estructura, principalment causats per una escletxa.

El coportaveu de Guanyar Alcoi, Pablo Gonzàlez, comenta que "tenim informació la qual assenyala que l’escletxa ja estat allí des de fa desenes d’anys i que els problemes estructurals més seriosos poden deure’s a una carbonatació de l’estructura".

A més a més, remarca que “el que hauria de preocupar-nos realment és la cohabitació que s’haja pogut produir amb els vapors que llençava la fàbrica de l’Estambrera, que ha pogut produir i accelerar un procés de carbonatació de l’estructura”, i demana al Govern que "notifique aquelles informacions que té sobre aquests fets. I si no hi ha informació al respecte, que s’estudie quina part estructural del pont està afectada per la carbonatació, quines actuacions caldrien per a revertir-la i si els vapors que ha estat llençant durant anys l’Estambrera, han pogut accelerar una degradació de l’estructura del pont de Sant Jordi".