El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi vol saber si en Domus VI s'han respectat els drets humans i recorda que la comissió especial encara no ha sigut convocada pel govern municipal

Domus VI / AM

La qüestió serà tractada al plenari de gener, segons Guanyar Alcoi. 

La residència de majors d'Oliver, gestionada per Domus Vi, és una de les més afectades per la Covid-19 al territori valencià. Guanyar Alcoi volia preguntar al plenari del 4 de desembre sobre "la situació actual de la Domus Vi i sobre els canvis que s’han produït en el protocol d’actuació en aquesta segona onada", entre altres temes.

Segons Sandra Obiol, el govern respondrà a aquesta qüestió en el següent plenari, ja que en aquest no ha donat temps a presentar el prec. Guanyar Alcoi recorda que "la comissió especial sobre Domus Vi encara no ha sigut convocada pel govern municipal". La plataforma ciutadana també vol saber "si en Domus Vi s’han respectat els drets humans". Guanyar espera tindre una resposta al plenari de gener de 2021.

Ací podeu llegir el comunicat complet de Guanyar Alcoi enviat als mitjans de comunicació abans del plenari de desembre:

Guanyar vol saber si en Domus Vi s’han respectat els drets humans

Amnistia Internacional ha presentat un informe on afirma que a les residències de majors de Madrid i Catalunya s’han produït almenys 5 violacions dels drets humans.

La comissió especial sobre Domus Vi encara no ha sigut convocada pel govern municipal

Arran de la publicació per part d’Amnistia Internacional de l’informe Abandonadas a su suerte: La desprotección y discriminación de las personas mayores en residencias durante la pandemia COVID19 en España, Guanyar Alcoi preguntarà en plenari per la situació en Domus Vi al temps que ha tornarà a reclamar la comissió especial sobre aquesta residència que va ser proposada per la plataforma i acceptada pel govern abans d’estiu. La regidora Sandra Obiol assenyala: “l’informe d’Amnistia Internacional assenyala que en les residències que han investigat hi veuen indicis de que han sigut violats el dret a la salut, a la vida, al dret a la vida privada i familiar i al dret a tindre una mort digna. A més a més d’haver sigut un cas clar de discriminació a la gent major. I nosaltres, simplement, volem saber si el mateix ha passat a Alcoi al geriàtric d’Oliver.”


La plataforma preguntarà al plenari del 4 de desembre sobre la situació actual de Domus Vi i sobre els canvis que s’han produït en el protocol d’actuació en aquesta segona onada. També plantejarà preguntes respecte l’avanç de les negociacions en la reversió a la xarxa pública de la residència així com l’actual situació al Preventori. També tornarà a preguntar al govern municipal per la convocatòria de la comissió especial dedicada als fets ocorreguts a Domus Vi durant la primera onada de la Covid-19.