El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar alerta que la renda anual de les famílies alcoianes és 3.000 € inferior a la mitjana estatal

Instal·lacions de l'Economat de Càritas Alcoi, on s'ha experimentat un increment dels usuaris / Càritas Alcoi

A les xifres de l'INE, Guanyar Alcoi suma la memòria anual de Càritas Alcoi, on s'especifica que 1.347 persones han sigut beneficiàries de la seua ajuda en 2018, 100 més que l'any anterior.

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi ha al·ludit a les xifres de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per a alertar que la renda anual de les famílies alcoianes és de 23.649 €, el que suposa 3.000 € menys respecte a la mitjana estatal. Per aquest motiu, la formació portarà al plenari de setembre una moció perquè es duga a terme una diagnosi de les condicions de vida a la ciutat.

Més enllà de la demanda d'una anàlisi, Guanyar Alcoi ha criticat el govern socialista després que aquest no haja sol·licitat les subvencions de Conselleria destinades a impulsar plans municipals d'inclusió i cohesió social. Així ho hauria reconegut la regidora de Benestar, Aranza de Gràcia, en comissió informativa.

Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, assegura no poder entendre "aquesta deixadesa. El govern municipal ni tan sols opta a les subvencions per erradicar la pobresa. Com si fóra un problema menor". Consideren que una diagnosi real de les condicions de vida d'alcoians i alcoianes "és un pas imprescindible" per optar a les ajudes autonòmiques d'erradicació de la pobresa.