El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar demana al govern més temps amb què estudiar propostes per al pressupost de 2020

Ple municipal en l'Ajuntament d'Alcoi.

Des de Guanyar consideren que s'ha instal·lat una forma de treball "basada a convidar als grups de l'oposició a presentar propostes als pressupostos, però són propostes totalment descontextualitzades, ja que es desconeix l'esquelet bàsic dels comptes".

"A hores d'ara, 12 de desembre, encara no tenim cap tipus d'informació sobre els comptes de l'any vinent". Aquesta és la reivindicació que posa damunt la taula Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi, qui demana al govern municipal més marge de temps perquè l'oposició puga estudiar propostes que poder aportar als comptes de 2020.

Des de Guanyar consideren que s'ha instal·lat una forma de treball "basada a convidar als grups de l'oposició a presentar propostes als pressupostos, però són propostes totalment descontextualitzades, ja que es desconeix l'esquelet bàsic dels comptes". Tampoc veuen amb bons ulls que es facen reunions individuals amb els grups i no de manera col·lectiva: "Aquestes dinàmiques fan que la política es convertisca en un assumpte fosc, consistent en creuar interessos partidistes", reconeix González.

Experiència durant l'anterior legislatura

A Guanyar Alcoi reconeixen que en l'anterior legislatura van acceptar aquesta dinàmica, però després de treballar vora un centenar de propostes, van veure com "s'acceptaven o rebutjaven aquestes idees basant-se en interessos de partit, i no de ciutat", sumat al fet que posteriorment el govern no complia "de forma descarada un percentatge altíssim dels acords (...) evidenciant que l'únic que es buscava era l'aprovació immediata dels comptes".