El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar demana explicacions al govern sobre el "guèiser" de Santa Rosa

Guèiser en Santa Rosa
  • Per al regidor de la formació, Pablo González: "més enllà de l'anècdota, podem pensar que pot haver-se produït per un estat deficient de la nostra xarxa pública de proveïment d'aigua potable.

El passat 4 d'agost va haver una forta eixida d'aigua al barri de Santa Rosa. L’aigua, que emergia amb tanta força, la van comparar amb un guèiser i els impactants vídeos i fotografies, de seguida, es van estendre per les xarxes socials.

Tot i que va resultar ser un fet curiós i fins i tot agradable davant de les altes temperatures de l'agost alcoià, la plataforma municipalista Guanyar Alcoi vol que el govern municipal done explicacions a la ciutadania de les raons que hi ha al darrere d'aquesta avaria. Per al regidor de la formació, Pablo González: "més enllà de l'anècdota, podem pensar que pot haver-se produït per un estat deficient de la nostra xarxa pública de proveïment d'aigua potable. I com que la informació és la millor solució a les idees equivocades, demanem al govern de Toni Francés que informe la ciutadania sobre les raons que han dut a aquest fet."

“De fet, als compromisos que s'adquiriren amb el contracte de l'Ajuntament d'Alcoi (governat pel PSOE en aquell moment) i Seragua Aquàlia consta, amb claredat, que als darrers tres anys del contracte (de 2017 a 2020) l'Ajuntament d'Alcoi pot instar a l'empresa a fer les tasques de manteniment i conservació que crega convenients per a mantindre un bon estat de les infraestructures” reclamen des del grup polític.

Ara Guanyar Alcoi vol saber si s'ha complit amb aquest article del plec de condicions i en quina mesura i si aquesta avaria del dia 4 té a veure amb l'estat de manteniment de la infraestructura. González conclou: "com que l'aigua potable és un servei públic, la seua propietària és la ciutadania. I l'empresa que la gestiona i el govern municipal l'han d'informar de qualsevol incidència que es produïsca."