El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar demana que les sessions per reactivar Alcoi es retransmeten en directe per a tota la ciutadania

Sessió plenària de l'11 de maig on s'aprova la Mesa de Reactivació

També demana que s'incloga a la Mesa de Reactivació d'Alcoi a agents locals i no sols polítics. Després de la primera reunió de la Mesa, Guanyar valora el consens aconseguit: "Al cap i a la fi, la bona política és aquella que deixa de banda el partidisme i la defensa de les sigles, i aposta pel benestar de la ciutadania".

L'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat a creació d'una Mesa de reactivació de la ciutat per abordar tots els problemes del municipi arran la crisi del coronavirus i durant el procés de desescalada. Es reunirà tots els dimecres de vesprada i allà es tractarà qualsevol qüestió derivada de la situació actual. Ha sigut una decisió unànime de tots els partits al plenari d'aquest 11 de maig i j ha celebrat la primera trobada.

Doncs bé, des de Guanyar consideren adequat que aquestes reunions ens retransmeten en directe d'alguna manera perquè tota la ciutadania puga accedir, ja que com diu la portaveu de Guanyar Sandra Obiol, "els temes que s'hi tractaran poden tindre un gran interés per a la ciutadania i gran transcendència per a molts segments de la societat". També proposen mesures per a obrir la participació directa als agents local, com alguna plataforma o fòrum on qualsevol ciutadà puga proposar mesures concretes que es traslladarien a la Mesa de Reactivació. 

Sandra Obiol diu estar molt contenta per l'acord arribat entre tots els partits polítics per a crear aquest òrgan, "acords que haurien de ser més habituals en el marc polític. Al cap i a la fi, la bona política és aquella que deixa de banda el partidisme i la defensa de les sigles, i aposta pel benestar de la ciutadania". Després de la primera reunió de la Mesa, Sandra Obiol diu que s'han posat sobre la taula accions imminents i necessàries per a Guanyar, com una "diagnosi completa i acurada del que està passant a la ciutat", i per al qual cal aprofitar les dades que genera la ciutat, "d'alguna cosa ens hauria de servir ser una smart city".

Per últim, Obiol també considera important fer un calendari d'actuacions, amb una estructuració clara a un mes vista "per a que els participants puguen cercar la informació necessària i també els agents socials amb qui contactar". L'objectiu final de tot açò, diu Obiol, és poder "disposar el més prompte possible de resultats que oferir als nostres veïns i veïnes, i accions concretes per millorar la vida de la gent en uns moments tan complicats".