El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar demana raons el govern i l'Alcoyano per un suposat incident racista i el club respon que "el Deportivo s'ha pronunciat rotundament contra qualsevol discriminació"

Jugadors del Deportivo i del Dénia, portant pancartes contra el racisme
  • Toni Justícia, president del Deportivo: No cap en el nostre ADN com a entitat esportiva donar cabuda a comportaments discriminatoris, ni a actituds impròpies d'una Societat avançada i democràtica".
  • Guanyar: "Perquè posar fi a les discriminacions és una responsabilitat comuna i perquè l'Alcoyano és de tots i totes, no debades cada any li paguem 200.000 euros dels nostres impostos. Una quantitat que es defensa perquè duu el nom d'Alcoi pel món. Doncs haurem de cuidar quina imatge donen de nosaltres."

El grup municipal Guanyar Alcoi ha denunciat la que considera inacció per part de l'alcalde i que l'Alcoyano no haja fet cap comunicat respecte d'una suposada actuació racista en un partit entre xiquets a Alcoi. Preguntat per AM al Deportivo, el seu president ha afirmat que s'han manifestat absolutament contraris a qualsevol comportament discriminatori en el futbol i que han aclarit l'assumpte amb el club de Dénia.

Guanyar Alcoi ha emés un comunicat on denuncia que l'alcalde no ha fet res i que l'Alcoyano ha callat al voltant d'un succés de toc racista que hauria corregut recentment a un camp de futbol d'Alcoi en un partit entre xiquets. Preguntat al president del Deportivo, Toni Justícia per ARAMULTIMÈDIA, ha respost que, tot i no haver-hi constància oficial d'un hipotètic insult racista en eixe partit, l'Alcoyano s'ha mostrat enèrgicament contrari a qualsevol acte discriminatori per raons de gènere, raça o condició social.

Segons Justícia, fa dies que han penjat a les xarxes de la Fundació del club, de la que depenen les categories inferiors, un document molt clar on es diu que "No cap en el nostre ADN com a entitat esportiva donar cabuda a comportaments discriminatoris, ni a actituds impròpies d'una Societat avançada i democràtica".De fet, segons apunta el mateix Justícia, tot i que en l'acta de l'esmentat partit no apareix cap menció a eixe succés, el Deportivo va jugar un partit en Dénia fa pocs dies i els seus jugadors, juntament amb els del Dénia, van lluir un lema contrari al racisme.

Justícia, per la seua banda, ha assegurat que cap membre de Guanyar Alcoi s'ha adreçat a ell per a informar-se sobre aquest assumpte.

Guanyar

Pel que fa a Guanyar, en el seu comunicat, no obstant, aporta una versió basada en "el que ha aparegut repetidament als mitjans de comunicació" que diu que, "en un partit de futbol on s'enfrontaven el FB Dénia i el CD Alcoyano A d'Infantil Preferent, un jugador alcoià va proferir repetidament insults racistes a un dels jugadors del Dénia. Ni l'àrbitre ni l'entrenador de l'Alcoyano van fer res al respecte en eixe moment. Tampoc han fet cap al·lusió pública ni han anunciat cap mesura en les setmanes posteriors. I tampoc ho ha fet l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, tot i que pels mitjans sabem que l'alcalde de Dénia es va comunicar amb ell per aquest cas de racisme a l'esport".

Des de Guanyar Alcoi denuncien el que consideren una falta d'accions públiques quan el que és ben clar que aquestes actituds intolerables s'han de denunciar de seguida i de manera contundent. Segons la plataforma municipalista, Guanyar Alcoi: "estem acostumats a que el nostre alcalde mire cap a un altre costat davant de cada problema que apareix a la ciutat. Per això apel·lem a l'afició del CD Alcoyano i al conjunt de la ciutadania que posen en evidència tant els insults racistes com la complicitat del govern del PSOE. Perquè posar fi a les discriminacions és una responsabilitat comuna i perquè l'Alcoyano és de tots i totes, no debades cada any li paguem 200.000 euros dels nostres impostos. Una quantitat que es defensa perquè duu el nom d'Alcoi pel món. Doncs haurem de cuidar quina imatge donen de nosaltres."

Guanyar Alcoi també ha volgut manifestar que si no es fa cap manifestació pública ho prtaran a un plenari i buscaran també altres maneres de traslladar-ho a instàncies superiors.