El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar demana reimpulsar la ciutat amb un pla socioeconòmic

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi

La plataforma Guanyar Alcoi ha demanat la posada en marxa d'un pla per a reimpulsar socioeconòmicament a la ciutat en què prenguen part la major part d'agents locals.

El regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González, proposa començar ja a dissenyar el pla, en col·laboració amb diferents organismes i experts que partisca d'un certer diagnòstic de la situació: "Competim amb la resta de ciutats, però comptem amb un avantatge: a la ciutat tenim la fortuna de comptar amb entitats com la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Alacant, la Cambra de Comerç o l'Institut Tecnològic del Tèxtil Aitex, entre d'altres, que poden contribuir de forma decisiva en aquest reimpuls a la ciutat".

D'altra banda, la formació ha obert un canal de comunicació directa amb diferents persones treballadores, empresàries i professionals per tal de poder conéixer de primera mà la seua situació i necessitats. A més a més, han proposat revisar una sèrie de partides del pressupost municipal, "bé perquè s'ha perdut l'oportunitat de dur-les avant aquest any, o bé perquè és complicat que tinguen sentit ara amb la gravíssima crisi social que s'albira". Volen que aquests diners puguen dirigir-se a ajudes directes a empreses (pimes i micropimes, especialment), comerços però també "fonamentalment a les persones que per diverses causes estan eixint molt malmeses d'aquesta crisi".