El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar es manifesta en contra de la permuta de l’edifici dels Jutjats

Palau de Justícia d'Alcoi, ubicat en la placeta de la Mare de Déu.

Els socialistes van fer valdre els seus 12 regidors en el plenari del 3 de gener per aprovar un acord que s'ha trobat amb l'oposició de la resta de partits, en forma d'abstenció per part de Ciutadans, Podem i Vox; i de vot en contra per part dels populars, Compromís i Guanyar.

La plataforma Guanyar Alcoi considera "perjudicial per als interessos de la ciutat" la permuta per la qual l'Ajuntament d'Alcoi bescanvia l’edifici on actualment estan ubicats els Jutjats per tres edificis que ja estan sent usats per serveis municipals.

Recordem que la permuta es va aprovar en el passat plenari del 3 de gener, gràcies a la majoria simple del PSOE, i a pesar de l'oposició d'alguns grups municipals, entre ells Guanyar Alcoi. El regidor Pablo González recorda que un dels tres edificis que rep l'Ajuntament, el del carrer Major, "no és accessible, i amb aquesta decisió haurem de pagar també fer-lo accessible". A més, considera que la permuta "suposa passar de puntetes i no denunciar la decisió ruïnosa que Sedano i Peralta van perpetrar en el seu dia, és assumir una errada monumental sense gosar a molestar-los”.

Igualment Guanyar qüestiona que s’haja aprovat la permuta amb majoria simple, i citen a la mateixa regidora Lorena Zamorano en una Comissió informativa de Governació i Règim intern (maig de 2018) afirmava que l’acord: “ha de ser aprovat pel Ple amb un quòrum de majoria absoluta” com bé exposa l’acta redactada, i aprovada, d’aquella comissió i de la qual Guanyar demanarà un informe al respecte.