El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar i Podem coincideixen a demanar la municipalització de serveis

Un dels vehicles utilitzats en el servei de neteja viària d'Alcoi.

Des de Guanyar Alcoi sol·liciten que es faça una auditoria al servei de transport urbà per tal de decidir "quin és el model de gestió que del transport urbà d'Alcoi necessita".

Aprofitant que en 2020 finalitzen els contractes del servei de transport urbà i de l'aigua en Alcoi, Guanyar i Podem han demanat al govern que s'inicie la municipalització d'aquests serveis a partir del pròxim any. La formació morada justifica la demanda al·ludint a l'elevat cost dels contractes gestionats per les empreses TUASA i FCC, que a més reclamen a l'Ajuntament 2,7 milions d'euros per la via judicial.

De det, el consistori alcoià ha hagut de sol·licitar l’adhesió al Fons d’Impuls Econòmicun instrument que ha de permetre poder fer front a les possibles sentències desfavorables. El portaveu de Podem, Cristian Santiago, s'expressa en aquests termes: "ja n'hi ha prou de mantenir les privatitzacions (...) estem pagant un 'pastón' i, damunt, aquestes mateixes empreses que ens presten el servei, com TUASA o FCC, ens interposen denúncies per valor d'uns 3 Milions d'euros. Una autèntica barbaritat". Des de Podem consideren una "irresponsabilitat" perpetuar aquest model de gestió, el qual creuen que "és molt més car i no millora en absolut el servei que es dóna a la gent".

Auditoria del servei l'autobús

Des de Guanyar Alcoi sol·liciten que es faça una auditoria al servei de transport urbà per tal de decidir "quin és el model de gestió que del transport urbà d'Alcoi necessita". La plataforma també es fa ressò de les paraules d'una veïna d'Alcoi en el passat plenari d'octubre, qui reclamava que es restablira la línia 5 del bus urbà que arribava al Poliesportiu Francisco Laporta.

Després que el regidor de mobilitat sostenible, Jordi Martínez, argumentara que la línia s'havia eliminat per la seua poca rendibilitat, Guanyar demanarà el restabliment de la línia en el plenari de novembre, ja que segons el regidor Pablo González, els serveis públics no haurien de dependre "de les decisions d'una empresa l'objectiu de la qual és fer diners".