El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar lamenta la 'lenta' gestió del govern envers els problemes de carbonatació del pont de Sant Jordi

Pilastres del Pont de Sant Jordi

Les crítiques de Guanyar vénen motivades pel fet que recents estudis fets sobre els pilars del pont hagen confirmat la presència de carbonatació, un procés químic que genera una oxidació del formigó.

La plataforma Guanyar Alcoi ha lamentat l'"excessivament lenta" gestió del govern municipal per a abordar els problemes de carbonatació que pateix el pont de Sant Jordi. Recorden des de Guanyar que en 2017 ja van alertar que els problemes estructurals del pont podien estar ocasionats per aquesta carbonatació.

Les crítiques de Guanyar vénen motivades pel fet que recents estudis fets sobre els pilars del pont hagen confirmat la presència de carbonatació, un procés químic que genera una oxidació del formigó. Tal com assenyala el regidor Pablo González: "lamentem molt esta manera de treballar del govern de Toni Francés. Ens haguera agradat molt que atengueren les nostres demandes perquè com hem vist, una vegada més, la gestió del govern és lenta i no del tot encertada. Ara, dos anys després que nosaltres ho exposarem, es fa un estudi que confirma els nostres plantejaments".

La plataforma municipalista al·ludeix a un informe de l'arquitecte municipal en els anys 90, on s'assenyalava problemes de carbonatació en les quatre pilastres del principi i recomanava algunes actuacions preventives. "Tot i això des del Govern del PSOE es minimitzava este assumpte i s'apuntava a una escletxa a un dels extrems com a principal problema", afirmen des de Guanyar.

Davant d'aquesta situació, Guanyar demanarà explicacions en les properes comissions informatives però reclamen que "les explicacions les hauria de donar el govern d'Alcoi a la ciutadania per la seua ineficàcia en gestionar els interessos col·lectius".