El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar: "Per què Alcoi té una inversió per càpita menor que altres poblacions?"

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi.

La formació Guanyar Alcoi ha manifestat el seu descontent davant d'allò que consideren "una escassa inversió" del Consistori en mesures per a promoure la reactivació econòmica i social.

Pablo González, regidor de la formació, compara la inversió feta en Alcoi amb la d'altres municipis: "en diverses mesures de suport a la població que s'han fet públiques des del govern, a cada alcoià i alcoiana li tocarien de mitjana 24 €. I després veiem que poblacions com Ibi amb 63 €/hab., Xàbia amb 132 €/hab., Ontinyent amb 27 €/hab., o Villena amb 29 €/hab., ens superen".

Per a fer aquest càlcul, expliquen des de Guanyar, simplement han fet una recopilació de la despesa anunciada per diferents ajuntaments de les mesures socioeconòmiques que s'estan portant a terme o que s'implementaran d'ací a poc temps, i ho han relacionat amb el nombre d'habitants per a convertir aquestes quantitats en indicadors comparables.

Per a González, "és fonamental poder construir indicadors que ens permeten avaluar la gestió de les nostres administracions. En este senzill càlcul, que podria millorar-se moltíssim, hem vist que ens resta molt de camí per a poder igualar-se amb altres consistoris en la inversió per habitant. Ens porta a preguntar-nos també per què el govern no genera estos indicadors".