El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar proposa rebaixes en tributs a dones víctimes de violència masclista

Vaga feminista del 8 de març de 2019 en Alcoi

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi sol•licitarà al govern municipal que aplique reduccions i fins i tot exempcions a les dones i menors que acrediten ser víctimes de violència masclista. Per a la portaveu del grup municipal, Sandra Obiol, s’ha d’adaptar la “normativa sobre tributs i preus públics del mateix Ajuntament, incloent aquestes famílies entre els col•lectius més desafavorits que es beneficien de preus reduïts".

Obiol ha recordat que Guanyar Alcoi ja va reclamar la passada legislatura que s'aplicaren rebaixes dels preus públics i dels tributs municipals per a persones aturades de llarga durada i també per a famílies monoparentals; també, en el recent ple per a aprovar les taxes municipals, va reclamar que les famílies monoparentals accediren a preus reduïts al Complex Esportiu Eduardo Latorre, però el govern ho va rebutjar.

En paraules d'Obiol, "sembla que el PSOE d'Alcoi té per norma bloquejar les iniciatives que plantegem des de Guanyar Alcoi, perquè resulta que aquestes reduccions de preus ja s'apliquen a altres localitats i fins i tot a la Generalitat Valenciana, amb el suport del PSOE". Obiol remarca que aquestes peticions es formularan via prec al proper plenari municipal, o bé mitjançant al·legacions durant el període d'exposició pública

Informació de l'Escola Municipal de Teatre

La plataforma municipalista assegura que seguirà insistint per reclamar al govern local que especifique el període concret en què el govern entén per curs en el cas de l'Escola Municipal de Teatre. Especialment, perquè com assenyala la portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, "les famílies usuàries de l'escola enguany paguen el mateix preu que el curs passat però reben docència un mes menys”.