El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar reclama al consistori que facilite mascaretes gratuïtes

La portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol.

Comunicat íntegre de Guanyar Alcoi sobre la possibilitat de facilitar mascaretes gratuïtes per a pal·liar les despeses domèstiques.

La plataforma municipalista considera que cal ajudar a les famílies que més ho necessiten ara, i l'ús de mascaretes obligatòries suposa un cost afegit a les economies domèstiques. La proposta de Guanyar Alcoi se centra en els col·legis, però consideren que es podrien facilitar mascaretes en tots els àmbits socials on es necessite.

Des de Guanyar Alcoi reclamen facilitats per accedir a les mascaretes obligatòries. I en cas que ja estiguen oferint-se ajudes en aquest sentit, demanen informació sobre els diners i les vies d'accedir a l'ajuda. A continuació, la nota íntegra de Guanyar Alcoi

 

 

 

La proposta no ha estat acceptada.

Guanyar demana que el govern facilite mascaretes gratuïtes almenys a les persones que més ho necessiten.

 

Davant de l’obligatorietat de dur mascareta en tots els llocs públics i amb l’obertura dels centres educatius les famílies alcoianes estan fent una despesa econòmica molt important a la que el govern municipal hauria de contribuir.

En el passat plenari la plataforma municipalista Guanyar Alcoi va proposar que s’implementara una línia d’ajudes per a pal·liar el greuge que el cost de les mascaretes està tenint en l’economia domèstica de moltes famílies alcoianes, especialment ara quan han patit un important sotrac a causa de les condicions de seguretat sanitària imposades per la pandèmia.  La proposta no va ser acceptada perquè segons va afirmar el regidor d’Educació, Alberto Belda, ja s’està fent, tot i que no va explicar en quina mesura i com s’està fent.

La proposta es va centrar especialment en els centres educatius encara que per a la plataforma podria estendre’s a tots els àmbits socials. En aquest cas concret, l’ús obligatori de mascaretes als xiquets, xiquetes i joves al centres educatius és una mesura de seguretat sanitària per a d’elles i ells però també per al cos docent, les seues famílies i la societat en general. Tot i que es poden emprar mascaretes reutilitzables el seu preu també és molt més elevat i a més a més no totes les que es venen acompleixen amb els requisits necessaris per a estar de manera segura 5 hores a un lloc tancat. La Conselleria d’Educació ha proveït als centres educatius de mascaretes per a l’estudiantat però el nombre d’eixa provisió ha sigut molt reduïda restant aquesta per a situacions de necessitat i urgència. En un recent estudi de l’OCU la despesa que una família mitjana de 4 membres fa varia entre els 70 i 115 euros, despesa per a molts inassolible que comporta que no sempre la mascareta siga canviada amb la necessària assiduïtat.

Per això Guanyar va fer aquesta proposta, com explica la seua regidora Sandra Obiol: “Un govern ha d’estar al costat de les persones. En aquests temps de pandèmia, la vulnerabilitat d’uns és la vulnerabilitat de tots per això el govern municipal i hem sabut que hi ha mestres que comproven com les mascaretes es reutilitzen més del que és recomanable. Això no és culpa de qui ho fa sinó d’un sistema que no li permet cuidar de la salut seua i de la resta de persones. El govern ens ha dit que no, que no implementa ajudes al respecte perquè ja s’està fent. Fins i tot ens han dit que els ha arribat una partida molt quantiosa de mascaretes des del govern estatal. Tanmateix, nosaltres no coneixem eixes ajudes de les que parlen. El govern, ni al plenari ni de manera pública, ha informat de la quantitat de diners que hi destina, a qui van dirigides les ajudes, quins són els criteris de repartiment... Esperem que prompte ens puguen donar a la ciutadania eixa informació. Mentre creuarem els dits, sembla que per al govern és la única cosa que podem fer.”