El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar vol que l'Església pague l'IBI pels seus immobles amb fins lucratius

La mesura seria extensible a altres institucions religioses, fundacions, federacions esportives o partits polítics, que haurien de pagar la 'contribució' pels immobles on desenvolupen activitat econòmica.

Es tracta d'una de les propostes que la plataforma Guanyar Alcoi inclou en el seu programa. Asseguren que revisaran les exempcions de la quota de l'Impost de Béns Immobles (IBI) "en funció de l'activitat, i no del subjecte exempt". Això implicaria que institucions com l'Església Catòlica haurien de pagar la 'contribució' pels immobles on desenvolupen activitat econòmica.

Sumades a la revisió de l'IBI en funció de l'activitat, també volen aplicar un augment del 50% a la quota de l’IBI als immobles buits propietat de bancs o empreses, per desincentivar els pisos buits, augmentar l’oferta, i abaratir els lloguers. 

Des de Guanyar recorden que el gruix dels ingressos de l'administració local són recursos propis recaptats per l'administració local entre les veïnes i veïns, sense tenir en compte la seua renda disponible, a través de les taxes i els impostos locals. "L’administració local ha d’assumir la seua responsabilitat i no fer deixadesa de les seues funcions en altres organismes", apunta l'alcaldable de la formació, Sandra Obiol, per aquest motiu proposen una revisió en profunditat de taxes i impostos, amb una inspecció fiscal adient.

Segons Guanyar, tot açò afavorirà una major recaptació, que pretenen destinar a la millora dels serveis socials que presta l’administració, i a rebaixar, via subvencions, la càrrega impositiva de les famílies més desafavorides.