El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hi ha solució per a la diàlisi en Ontinyent?

El nou hospital tindrà cuatre voltes el tamany de l'actual i podrà tractar als pacients de diàlisi de la ciutat i d'altres departaments

A punt de complir tres mesos des de l’eliminació del servici de diàlisi a la ciutat, pareix que sols queda esperar a la inauguració del nou hospital.

L’antic servei estava en mans de l’empresa privada QuialPro Diálisis i el va aconseguir gràcies a un consorci de la Generalitat, però el passat 22 de febrer la Conselleria de Sanitat va suprimir la diàlisi a la ciutat; derivant així als pacients a Xàtiva o a Alcoi.

La situació epidemiològica que vivia l’hospital de Xàtiva quan es va notificar aquest canvi era preocupant i això, a més dels més de 150 kilòmetres de distància que suposava tindre que recórrer a la setmana, va propiciar una recollida de firmes a la capital de la Vall d’Albaida per a evitar la desaparició.

Moltes de les persones que es tenen que desplaçar a Xàtiva no estan d’acord amb la situació, però d’altres, com és el cas del pacient Carlos Osca, es senten millor atesos al Lluís Alcanyis. I és que els equips amb els que compten a aquell departament són més complets i avançats que els que hi havia a Ontinyent.

Com s’explica des de Sanitat, no hi ha solució a curt termini, ja que es tardaria el mateix temps en adjudicar el servei que en obrir el nou l’hospital a la ciutat, i per això s’espera restablir aquest servei l’any 2023, en el moment s’inaugure.  

El futur centre també comptarà amb nous serveis com una unitat de cuidats intensius (UCI) i una de danys cerebrals que permetrà derivar a Ontinyent pacients de Departaments sanitaris de Gandia o Alcoi. Mentre que a més, l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat el projecte de millora de la xarxa de clavegueram del nou hospital.

El dubte és: Millorarà doncs el servei de la diàlisi en el futur?