El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

El Reial Madrid no està disposat a patir un "Alcoyanazo" i arribarà a Alcoi a l'hora de dinar de dimecres amb els seus efectius més destacats. No estarà Ramos, però sí Courtois, Benzemà, Hazard o Isco. Zidane no vol problemes i ha demanat els seus jugadors implicació al 100%.

Més informació

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Hilaturas Ferre i MLS textiles 1992, les empreses més sostenibles i innovadores en els primers premis d'AITEX

Hilaturas Ferre és l'empresa més sostenible, després d'un segle reciclant deixalles tèxtils. I el premi a la innovació és per a MLS textiles 1992 per la seua roba esportiva que permet portar càrrega. 22 empreses valencianes s'han presentat a aquesta primera edició dels Premis AITEX.

L'Institut Tecnològic Tèxtil ha lliurat els Premis Empresarials AITEX, en la seua primera edició. Aquests guardons reconeixen l'esforç en innovació i sostenibilitat de les empreses del sector tèxtil. En aquesta primera edició s'han presentat 22 empreses valencianes, de les quals s'han guardonat 5. En principi hi havia previst un primer i segon premi per cadascuna de les dos categories, però en el cas del premi en la modalitat d'innovació, hi ha hagut un empat, i s'ha decidit atorgar dos segons premis. Els premis són econòmics: 10.000 euros als primers premis, i 5.000 euros per als segons. I per a la pròxima edició es vol obrir a l'àmbit nacional.

Per a triar l'empresa més innovadora, s'han tingut en compte els criteris de valor de la proposta, impacte socioeconòmic, ocupabilitat, compromís corporatiu o col·laboracions. En el cas del premi a la sostenibilitat, a més d'aquests criteris, s'ha valorat l'impacte mediambiental. El jurat estava format per la directora de l'IVACE Julia Company, el secretari general d'ATEVAL José Vicente Serna, l'avaluador de projectes tèxtils del CDTI Carlos Roa, i Pablo Díaz i Rafael Balart del campus d'Alcoi de la UPV.

I així, les empreses premiades han sigut les següents:Primer premi en la modalitat de sostenibilitat a Hilaturas Ferre S.A., qui des de l'origen de l'empresa, fa vora un segle, aposta pel reciclatge, ja que es dedica al reciclat mecànic de les deixalles tèxtils i altres matèries.


Segon premi en la modalitat de sostenibilitat a Francisco Jover S.A., qui treballa constantment en millorar la maquinària per a reduir els consums. Compta amb una de les majors plantes fotovoltaiques, i en aquests moments produeixen el 73 per cent de l'energia que produeixen.


Primer premi en la modalitat d'Innovació per a MLS Textiles 1992 S.L., dedicada als tèxtils tècnics esportius. Han ideat un teixit que permet fer roba esportiva amb les mateixes característiques de comoditat, transpirabilitat, antibacterians, d'assecat ràpid i lleugeres que la resta dels productes esportius, però que a més permeten portar càrrega.Segon premi en la modalitat d'innovació per a Protect Textil 1980 S.L., amb un teixit propi amb recobriments específics que ofereix informació concreta sobre les unitats tèxtils que hi ha en cada caixa, molt útil en logística.

 

I empat en segon premi per a Tejidos Royo S.L., amb el seu Dry Índigo, un procés per a tintar el teixit de blau denim sense gastar una gota d'aigua. Amb aquest mètode estalvien a més vora un 75 per cent d'energia; i també temps, ja que és un sistema més ràpid.