El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hipopòtams blaus, dansa i teatre per a donar inici a la Mostra de Teatre d’Alcoi

La Fira d’Arts Escèniques d’Alcoi és un gran aparador per a companyies teatrals i de dansa. Aquest any en la seua 29 edició, la majoria de participants són procedents de la Comunitat Valenciana.

Durant el dilluns 3 de juny, la Mostra de Teatre d’Alcoi ha començat. Enguany s’han registrat 240 participants, a on la gran majoria dels assistents són procedents de la Comunitat Valenciana. D’aquests inscrits, el 40% són gestors d’espectacles, un 30% es correspon a distribuïdors i productors i la resta, altres professionals com actors i actrius, tècnics, crítics, càrrecs institucionals o periodistes.

Per a inaugurar la Mostra, “Animal de Séquia” ha sigut l’espectacle encarregat de donar l’inici oficial a aquesta setmana tan artística. Produïda per l’Institut Valencià de Cultura i amb coreografia de la ballarina alcoiana Sol Picó, aquesta funció era una de les més esperades pel públic local. 8 ballarins i una trentena de músics hi han omplit l’escenari d’una visió molt particular de la cultura valenciana. A més, en aquesta ocasió s’ha comptat amb la presència a l’escenari de Carles Dénia cantant, i amb la de Sol Picó ballant.

Però abans, ha sigut el moment de gaudir del teatre al carrer gràcies als catalans de Zum Zum Teatre, amb l’espectacle “Hippos”, que han portat fins al Parc de Cervantes a un grup de grans hipopòtams blaus. Per a finalitzat la primera jornada de Mostra, el Teatre Principal ha acollit l’obra “Plagi” de la companyia Ornitorrincos i escrita per Rodolf Sirera. Obra de suspens, que està dedicada a un públic més adult.

Al dimarts continua la programació de la Mostra. A les 13.00 h, es realitzarà la presentació de l’informe del Circuit Cultural Valencià de 2018 i haurà una trobada entre professionals del sector. Quant a les obres, la primera d’elles serà a les 10.00 h al Teatre Salesians. Es tracta de “Totolín-Entredos”, una obra de titelles de la companyia andalusa Títeres Etcétera, dedicada a un públic més juvenil. A continuació a les 11.30 h, serà el torn de la companyia L’últim Toc Teatre amb l’obra dedicada a García Lorca, “Federico”.

Ja a la vesprada, a les 18.30, tornarem al Parc de Cervantes amb el grup català Xip Xap i el seu treball “Trashumància”. A les 19.00, 20.00 i 21.30 h, el duet Xarxa Teatre/Escandall Teatral, que mostrarà "3 accions sobre la societat patriarcal" actuarà a la Plaça de Dins.

Per a finalitzar, a les 20.00 h, al Teatre Principal ‘Horta Teatre’ presenten la comèdia ‘L’Electe’. I, a les 22.00 h, al Calderón tindrà lloc una estrena absoluta de la companyia ‘Wichita CO’, dirigida per Víctor Sánchez Rodríguez. L’espectacle es diu “What is love? Baby don’t hurt me’.