El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Hiroshi ven més que Jordi Sedano

Hiroshi /SOMOSMONOS
Alcoi té davant els seus nassos el millor ambaixador possible

Any 2008. Jordi Sedano, amb tota la seua cohort d'amigatxos i coneguts agafa la motxilla i se'n va al Japó per promocionar la Festa dels Moros i Cristians. És una gran idea que persegueix el mateix rendiment que la famosa desfilada per la V Avinguda de Nova York. El resultat, en efecte, el mateix a Tòquio que a Nova York: 0 turistes les següents festes a Alcoi. Hiroshi Fuji, sense despentinar-se ha aconseguit ara tot allò que Sedano volia... Atraure turistes nipons.

Any 2008. Jordi Sedano, amb tota la seua cohort d'amigatxos i coneguts agafa la motxilla i se'n va al Japó per promocionar la Festa dels Moros i Cristians. És una gran idea que persegueix el mateix rendiment que la famosa desfilada per la V Avinguda de Nova York. El resultat, en efecte, el mateix a Tòquio que a Nova York: 0 turistes les següents festes a Alcoi. Hiroshi Fuji, sense despentinar-se ha aconseguit ara tot allò que Sedano volia... Atraure turistes nipons.

I és que en qüestió de gustos, de preferències i d'enginyeria turística, no hi ha res escrit ni res totalment fiable. Ja pots invertir milers d'euros en fullets que reparteixes a 30 graus a la platja de Benidorm, ja pots fletar un avió i anar a Toquio vestit de Palomino... Encertar-ho és ben difícil.

Dos viatges a l'estranger amb milers d'euros de despesa i dos esquadres per la V Avinguda de Nova York no van tindre el més mínim efecte pel que fa a l'atracció de turistes. Només serví per a promocionar el 'melic' alcoià amb bona cosa de fotos i vídeos que encara rulen per ahí. 'Jo vaig estar a Nova York'... llegirem algun dia com a epitafi d'algun Gat o Verd.

Ja deien per aquella època que allò era un festival al més pur estil 'Camps i Zaplana'. "Por todo lo alto nos gastamos lo que haga falta". Periodistes, músics, vestits de cristians, porres i armes per cridar l'atenció dels americans i els japonesos. Això és el que es va vendre quan en realitat, a Amèrica es va desfilar darrere dels bolivians i davant dels mexicans: és a dir, una cosa més entre dos mil al dia de la Hispanitat. I al Japó, la desfilada es va limitar a una 'formaeta' al saló d'un hotel. Fum de canyot.

Ha hagut de vindre Hiroshi Fujii per, a cost zero, fer feliç a Sedano. Hiroshi, director de l'himne de Festes i alcoià d'adopció. Ell i només ell va aconseguir que ambaixadors, mitjans de comunicació i il·lustres japonesos visitarem la nostra Festa. I ell, amb la seua dolçaina, ha estat capaç de promocionar perfectament una Festa que ja, per fi i anys després, tindrà desenes de turistes japonesos. Serà a l'abril del 2017.

Gràcies Hiroshi, gràcies José Luis Gonzàlez perquè la teua guitarra va dur fins a Alcoi el nostre Hiroshi.