El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Història, realitat augmentada i teatre en una sola aplicació desenvolupada per AIJU

Participants del Projecte de AIJU / AIJU

Aquesta app desenvolupada per AIJU porta en desenvolupament des de 2018, i es té previst completar-la per a desembre del 2020.

L'Institut Tecnològic de Producte Infantil i d'Oci-AIJU es troba desenvolupant una app que farà ús del teatre i la interpretació amb les noves tecnologies, per tal de fomentar el turisme a Europa, més en concret als països de Dinamarca, Itàlia, Alemanya i Espanya.

Aquesta app es tracta d'una acció que es troba dins del projecte europeu YDMS, en el que estan treballant Youth European Sevice, d'Itàlia; Ost-Passage Theater, Alemanya; AIJU, Espanya, i coordinat per Crossing Borders, de Dinamarca.

Pel que fa a l'aplicació, aquesta eixira per a tot el món de manera gratuïta, i estarà principalment dirigida per als turistes que volen visitar cada un d'aquests 5 països, i que a partir de les noves tecnologies i possibilitats que ens pot donar un mòbil, es puga aprendre i conéixer un poc més respecte als personatges històrics, que en aquest cas són els que ens guiaran i ens mostraran la història dels llocs als quals visitem.

Açò es realitzara en 5 punts d'interés turístic-cultural en cada un dels països participants. A més a més, encara que aquesta acció porta en moviment des de l'any 2018, no es té previst que finalitze fins a desembre del 2020, per la qual cosa encara queda temps. I és normal, perquè l'aplicació compta amb diferents accions fonamentals que s'han de treballar amb deteniment per tal que tot isca correcte.

Entre aquestes accions ens trobem la possibilitat de portar una interpretació virtual al món real, fer possible tornar al temps, cosa que seria impossible si no fora per l'ús de la realitat augmentada que es farà ús dins dels dispositius mòbils, i que permetrà fer ús de les seues aplicacions en temps real. I per últim, una plataforma en què els usuaris poden gaudir dels continguts produïts tant a l'hora de l'esdeveniment com després.

Rocío Zaragoza, Project Manager de AIJU, explica que "oferira als treballadors de l'àmbit turístic en Europa un 13% de la població de UE, nous esdeveniments i habilitats sobre la mediació cultural i la narració teatral i digital per a crear nous productes del turisme cultural en els països participants. Es tracta de connectar passat amb les noves tecnologies".